Annonce:
Annonce:

Chefredaktør døde af kødædende bakterie

FAMILIEN KLAGER: Den 44-årige Søren Rosenlund Christensen kunne formentligt have været reddet, mener professor

Søren Rosenlund Christensen blev kun 44 år. Nu har hans efterladte hustru klaget over behandlingen. Arkivfoto: Lars Pauli
Søren Rosenlund Christensen blev kun 44 år. Nu har hans efterladte hustru klaget over behandlingen. Arkivfoto: Lars Pauli
Annonce:
Følg Samfund

I februar i år døde chefredaktør Søren Rosenlund Christensen kort efter, at han var blevet kørt ned på cykel. Nu skriver Nordjyske, at den 44-årige chefredaktør på avisen døde efter en infektion med en livsfarlig og kødædende bakterie.

Den afdøde mands familie har derfor besluttet sig for at klage til Styrelsen for Patientklager og Patienterstatningen over forløbet.

Som tidligere omtalt i medierne pådrog Søren Rosenlund Christensen sig en flænge på knæet ved uheldet.

Søren Rosenlund Christensen blev  behandlet på skadestuen på Aalborg Universitetshospital og udskrevet. Han blev imidlertid ikke behandlet med penicillin, og det er formentligt årsagen til, at den kun 44-årige mand to dage senere døde, oplyser Nordjyske.

Annonce:

For den kødædende bakterie trængte ind i såret på knæet og bredte sig med lynets hast til andre dele af kroppen.

Følsom bakterie
- I dette tilfælde kunne almindelig penicillin formentlig have reddet hans liv, da han var inficeret med en meget penicillinfølsom bakterie, siger professor Niels Frimodt-Møller, der er overlæge på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Rigshospitalet, til Nordjyske.

44-årig chefredaktør bisat

Umiddelbart efter udskrivelsen fik den smerteplagede Søren Rosenlund Christensen det værre og værre.  Efter en længere udredning på Aalborg Universitetshospital blev den korrekte diagnose omsider stillet.  Søren Rosenlund Christensen led af den livsfarlige sygdom nekrotiserende fasciitis.

Ifølge Nordjyske blev den 44-årige mand omgående opereret i Aalborg, men lægerne valgte at at overføre ham med helikopter til Rigshospitalet i København.

Prebens mave ædt af kødædende bakterie: - Jeg har fået min dødsdom

Annonce:

Døde i helikopteren
Som tidligere omtalt fik Søren Rosenlund Christensen imidlertid hjertestop og døde under helikopterturen.

Ingen af de implicerede læger eller Aalborg Universitetshospital ønsker at udtale sig til Nordjyske om sagen, skriver avisen.

 

FAKTA OM DEN FARLIGE BAKTERIE

Nekrotiserende fasciitis er en sjælden, men livstruende infektion, som kan ødelægge hud og underliggende væv (bindevæv, underhud, muskler og muskelhinder). Tilstanden kan udvikle sig alvorligt med shock og skade på indre organer.

Normalt opstår nekrotiserende fasciitis meget hurtigt, spreder sig hurtigt og kan blive livstruende i løbet af timer til dage. Det er vigtigt at blive indlagt på sygehus og behandlet øjeblikkeligt. Som regel er det nødvendigt at fjerne det betændte væv ved en operation.

Hurtigt og dramatisk
Forløbet ved nekrotiserende fasciitis er ofte hurtigt og dramatisk. Tiden fra sygdommen opstår, til behandlingen er i gang, er afgørende for, hvordan det vil gå en person med nekrotiserende fasciitis.

Hvis der går lang tid, før behandlingen påbegyndes, er dødeligheden høj (kan være over 40 %). Hvis behandlingen sættes i gang hurtigt, mindskes dødeligheden betragteligt.

På grund af de store kirurgiske indgreb, som kan være nødvendige, kan der opstå senfølger, såsom store ar eller amputationer.

Kilde: Sundhed.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: