Chok-effekt: Efter 20 år med Parkinson ryster han lige pludselig ikke længere på hænderne

Se hvor effektivt medicinsk cannabis virker på den parkinson-ramte amerikaner Larry Smith

Se den vilde forvandling, Larry Smith gennemgår, da han får cannabis-dråber. Video: Ride with Larry

Netop nu er debatten omkring medicinsk cannabis på sit højeste i Danmark, fordi skuespilleren Søs Egelind, der for 10 år siden brugte ulovlig  cannabis i forbindelse med sin kræftsygdom, netop nu er aktuel med DR-dokumentaren i to dele: Søs og kampen om Cannabis'. For Søs Egelind er der ingen tvivl om, at den ulovlige cannabis  var med til at lindre hendes sygdom.

20 år med Parkinson
Og beviserne for de positive medicinske fordele ved at bruge cannabis i forbindelse med visse sygdomme, bliver større. Det kan man f.eks. se i dokumentarfilmen 'Ride with Larry', hvor den tidligere politibetjent og Parkison-ramte Larry Smith efter 20 år med den frygtede Parkinson-sygdom pludselig holder op med at ryste på krop og hænder efter for første gang at have taget kun et par enkelte dråber medicinsk cannabis.

Se traileren for dokumentarfilmen her. Video: Ride with Larry
Se traileren til filmen 'Ride with Larry' her. Filmen er lavet for at sætte fokus på Parkinsons og kan ses i fuld længde her.

De cannabis-dråber, som Larry indtager i filmen er såkaldt cannabidiol(CBD), et udtræk fra cannabis-planten, der i modsætning til Tetrahydrocannabinol (THC) ikke skaber nogen berusende effekter. Cannabidiol har i øvrigt vist sig at være yderst effektiv i forbindelse med diverse sygdomme.

I dokumentarfilmen fremgår det, at Larry Smith igennem de sidste 20 år har prøvet hvert eneste lovlige og konventionelle middel mod Parkinsons sygdom for at stoppe sine voldsomme rysteture og blive bedre til at tale. Men forgæves. Larry har oven i købet forsøgt sig med hjerne-kirurgi. Men intet har virket.

Før: Larry er rystende urolig - Efter: Larry er fuldstændig rolig og i kontrol med sin krop. (Foto: Ride with Larry)
Før: Larry er rystende urolig - Efter: Larry er fuldstændig rolig og i kontrol med sin krop. (Foto: Ride with Larry)
 

Cannabis gav ham fuldstændig ro
Men så kommer Larry i kontakt med en anden Parkinison-ramt patient, der vil overtale Larry til at prøve CBD, og da Larry putter et par dråber medicinsk cannabis på sin tunge og sin overmund, går der ikke ret mange minutter, før han er fuldstændigt afslappet og ligger udstrakt i sin sofa, mens han lykkeligt siger: Min stemme er ved at vende tilbage.

Og fra at have siddet og rystet fuldstændigt ukontrolleret er Larry nu helt rolig i sin krop, og han fremviser med stolthed sin to hænder, der er fuldstændigt i ro. Der er ikke så meget som en rystelse i en eneste af fingrene.

Larry er også blevet sulten efter indtagelsen af de få cannabis-dråber og spørger venligt filmholdet med masser af overskud: Har i spist frokost?

Cykeltur på 500 kilometer
Da Larry endelig med medicinsk cannabis havde fundet ro i sit liv, tog han på en 500 kilometer lang cykeltur gennem den amerikanske stat South Dakota med udelukkende det formål at give håb til andre patienter, der er ramt af Parkinsons sygdom. Denne cykeltur bliver også filmet i dokumentarfilmen 'Ride With Larry'.

Tjek lige facebook-siden ud til dokumentarfilmen 'Ride With Larry' her

Larry har rystet på hænderne i 20 år. Men efter blot et par cannabis-dråber fremviser han her sine helt rolige hænder. (Foto: Ride With Larry)
Larry har rystet på hænderne i 20 år. Men efter blot et par cannabis-dråber fremviser han her sine helt rolige hænder. (Foto: Ride With Larry)

1 af 3 Før: Larry er rystende urolig - Efter: Larry er fuldstændig rolig og i kontrol med sin krop. (Foto: Ride with Larry)
2 af 3 Larry har rystet på hænderne i 20 år. Men efter blot et par cannabis-dråber fremviser han her sine helt rolige hænder. (Foto: Ride with Larry)
3 af 3 Larry har i 20 år rystet helt vildt med både krop og hænder på grund af sin Parkinson-sygdom. Her ses han et par minutter, før han tager de beroligende og helbredende cannabis-dråber.(Foto: Ride With Larry)
187 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere