Annonce:
Annonce:

Chok for danske skiturister: Lægeerklæring er ikke nok

Der har i lang tid hersket tvivl om indrejsereglerne til Østrig. Nu slår Udenrigsministeriet fast, at en lægeerklæring ikke er nok for tidligere smittede

Østrig har indført krav om, at danskere skal have fået et boosterstik samt en negativ pcr-test. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/Ritzau Scanpix
Østrig har indført krav om, at danskere skal have fået et boosterstik samt en negativ pcr-test. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Der er dårligt nyt for skiglade danskere, der har planer om at tage turen sydpå for at stå på ski på de østrigske løjper.

Specielt hvis man har været smittet med corona i løbet af den sidste måneds tid.

Reglerne er nemlig således, at man skal være vaccineret med tredje stik og have en negativ pcr-test for at undgå karantæne ved indrejse i Østrig.

Hvis man har været smittet med corona for nylig, står man derfor i en svær situation. Det er nemlig muligt at teste positiv for corona, lang tid efter man har overstået corona-infektionen.

Total forvirring
Hidtil har der været forlydninger om, at det var muligt at fremvise en lægeerklæring for at bevise, man har overstået et coronaforløb, men det er ikke nok, slår Udenrigsministeriet nu fast.

Annonce:

Ministeriet har netop opdateret rejsevejledningen for Østrig lørdag formiddag efter stribevis af henvendelser fra forvirrede borgere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Opdateringen på Udenrigsministeriets hjemmeside kom lørdag klokken 10.10. Foto: Screendump
Opdateringen på Udenrigsministeriets hjemmeside kom lørdag klokken 10.10. Foto: Screendump

Diskuteres i grupper
Derfor vil en lang række danskere altså have svært ved at overholde indrejsereglerne, når turen går til Østrig.

I Facebook-gruppen 'SKIferie - for alle os der elsker ski opg ferie' har reglerne løbende været til debat. Her er det tydeligt, at de østrigske regler skaber både forvirring og fortvivelse. Lørdag ved middagstid har den opdaterede rejsevejledning også fundet vej til medlemmerne.

'Latterligt, fatter ikke, hvad Østrig vil opnå med så strikse regler…', skriver en dansk kvinde i gruppen blandt andet som reaktion.

En anden skriver:

'Ja, så fik vi nådesstødet. Håber, alle I andre får en dejlig ferie'.

Ekstra Bladet er således bekendt med flere danskere, der har taget turen til Østrig med en lægeerklæring som bevis på overstået coronaforløb.

Annonce:

Sådan er de østrigske regler

For indrejse til Østrig skal du:

 • Have dokumentation for 3. vaccinestik og en negativ pcr-test, der højst må være 48 timer gammel fra testtidspunkterne. Hvis du har fået Johnson&Johnson og derefter et boosterstik samt en negativ pcr-test, kan du også rejse ind uden karantæne.
 • Hvis du har fået to stik med vaccine, og har haft corona det seneste halve år, så kan du også rejse ind uden at gå i karantæne. Det kræver stadig en negativ pcr-test.

 

 

Sådan er reglerne i de andre store skisportslande

Norge

 • Alle skal testes med antigen-test ved ankomst til Norge. Der er teststationer ved de største grænseovergange. Alle indrejsende skal udfylde et indrejseregistreringsskema, som du kan finde her. Det kan tidligst udfyldes 72 timer før ankomst til Norge.
 • Hvis du er uvaccineret og ikke har væet smittet med corona indenfor det seneste halve år, så skal du gå i karantæne i 10 dage ved ankomst til Norge.
 • Man betragtes som færdigvaccineret syv døgn efter 2. stik.

Sverige

 • Sverige har krav om negativ test, der højst er 48 timer gammel. Reglen gælder for alle over 12 år, og der differentieres ikke mellem antigen og pcr-test.
 • Kravet gælder også, hvis du har været smittet for nylig.

Italien

 • Man skal vise det europæiske coronapas ved indrejse.
 • Negativ test for alle indrejsende. Enten en antigen-test, der højst må være 24 timer gammel, eller en pcr-test der må være 48 timer gammel.

 • Rejsende, som ikke kan fremvise et gyldigt coronapas for fuld vaccination eller tidligere smitte, skal i 5 dages selvisolation.

 • Alle voksne indrejsende skal udfylde en elektronisk indrejseformular. Det kan du finde her. De resterende krav gælder for rejsende over seks år. 

Frankrig

 • Hvis du er færdigvaccineret, skal du vise det europæiske coronapas.
 • Hvis ikke, skal du fremvise en test, der højst må være 24 timer gammel.
 • Desuden skal man udfylde en tro og loveerklæring, som kan findes her.
 • Hvis du har været smittet med corona, skal du bevise, at det er mindst 11 dage og højst seks måneder siden.

Kilde: Udenrigsministeriet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: