Annonce:
Annonce:

Chok-fund: Vuggestuebarn fandt møtrik i kødsovs

Fødevarestyrelsen måtte have bødeblokken frem, da de aflagde en daginstitution i Charlottenlund et besøg efter fund af glasskår og metalskruer i en kødsovs. Sagen har fået konsekvenser, fortæller institutionsleder

Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Man kan kun forestille sig chokket blandt børn og ansatte i Adelaide vuggestue og børnehave i Charlottenlund, da en lille pige i vuggestuen fandt en møtrik i sin kødsovs.

81 børn og 23 ansatte havde ellers nået at sætte tænderne i dagens ret i, før møtrikken dukkede op blandt flåede tomater og hakket kød, og al maden måtte fjernes.

Det fremgår af det følgebrev, som Fødevarestyrelsen har tilsendt daginstitutionen efter et kontrolbesøg 2. februar i år, og som kan findes på institutionens hjemmeside.

Kontrolbesøget medførte en sur smiley og en bøde på 40.000 kroner.

Annonce:

Siede kødsovs med en hulske
Dagen før besøget havde institutionens køkken lavet mad til stedets 32 vuggestuebørn, 49 børnehavebørn og cirka 23 voksne. Måltidet bestod af kogte pastapenne, kogt broccoli og kødsovs.

'Virksomheden oplyste, at under produktionen af kødsovs blev der tabt en plastbakke med et kundekort fra et åbent skab, der var placeret ovenover arbejdsbordet, ned i kødsovsen. I plastbakken kan der have været glasskår og metalskruer,' skriver Fødevarestyrelsen.

'Endvidere blev det oplyst, at køkkenmedarbejder valgte at si kødsovsen med en hulske. Derefter blev mad kogt op igen og serveret for børn og personale,' står der.

Først da den lille pige i vuggestuen fandt møtrikken, blev maden straks fjernet og kasseret af personalet.

'På dette tidspunkt havde alle dog spist maden,' skriver Fødevarestyrelsen, som vurderer, at institutionen har markedsført farlige fødevarer.

'Det medfører en risiko for skader i mund, svælg og mave-tarm-kanalen, da glasskår og metalskruer kan være skarpe eller spidse,' konstaterer de.

Annonce:

Senere blev der også fundet fremmedlegeme i den mad, der var blevet serveret i børnehaven.

'Har haft konsekvenser'
Til Ekstra Bladet skriver institutionsleder Anne Busk Ebbesen i et skriftligt svar, at de er kede af situationen, og at de har accepteret bødeforelægget på 40.000 kroner. Hun oplyser også, at det var dem, der kontaktede styrelsen.

'Vi har det naturligvis meget dårligt over hændelsen. Maden skulle vi naturligvis have smidt ud med det samme,' skriver hun.

Adspurgt om den pågældende situation 'har fået konsekvenser for medarbejdere eller lignende', lyder svaret:

'Ja. Sagen har haft konsekvenser. Mere kan jeg ikke gå ind i det.'

Anne Busk Ebbesen skriver, at de har gennemgået alt i køkkenet, opdateret deres procedurer og 'naturligvis talt det rigtig meget igennem' for at undgå, at episoden gentager sig.

'Skulle aldrig være sket'
Derudover har de været åbne i deres kommunikation med forældrene, fortæller hun.

Annonce:

'Vi har lagt os fladt ned og været 100 procent åbne. Denne hændelse skulle aldrig være sket, så det var vigtigt for os at få informationen ud til alle hurtigst muligt.'

'Forældrene blev informeret samme dag og indkaldt til et forældremøde dagen efter og blev herefter informeret løbende. Ligeledes blev forvaltningen og vores bestyrelse inddraget,' skriver hun og svarer 'ja' til spørgsmålet om, hvorvidt forældrene til institutionens børn kan føle sig trygge ved, at deres børn spiser i institutionen fremadrettet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: