Chokerende: Så kort tid kan dine madvarer holde sig i køleskabet

En ny guide hjælper dig med, hvornår du skal smide din mad ud

Foto: Ernst Van Norde.
Foto: Ernst Van Norde.

De fleste af os synes højst sandsynligt, at vi har styr på, hvornår vores madvarer skal spises, så de ikke bliver for gamle. Men en ny opgørelse viser nu, at maden skal spises langt tidligere, end mange formentlig tror.

Guiden er udarbejdet af Good Housekeeping Institute, som har arbejdet ud fra en opfattelse af, at folk generelt har svært ved at regne ud, hvornår det er tid til at smide madvarer ud, efter man har åbnet emballagen.

'Vi har alle prøvet at holde mad i køleskabet i længere tid, end vi burde, men hvordan kan du vide, hvornår det er tid til at smide noget væk? Ved færdigpakkede fødevarer er det nemt. Der skal man bare være opmærksom på anvendelsesdatoen. Men hvad med æg, fisk og kød, skriver forskere bag rapporten ifølge Mirror.

Ifølge opgørelsen bør frisk frugt og fisk faktisk kun være i køleskabet én dag, og på trods af, hvad vejledninger på emballagen måtte sige, skal kød, blød ost og råt fjerkræ spises inden for de første tre dage.

En såkaldt hård ost kan dog opbevares i køleskabet i op til en uge, mens noget af det eneste, der kan holde sig i længere tid, er røget laks, som faktisk kan holde sig frisk i to uger.

Budskabet må derfor være, at maden generelt skal spises tidligere, end man skulle tro.

Så lang tid kan maden holde sig i køleskabet

Fisk - 1 dag

Skaldyr - 1 dag

Blødt frugt - 1-2 dage

Skåret kød - 2 dage

Råt fjerkræ - 2-3 dage

Blødt ost - 2-3 dage

Salatblade - 2-3 dage

Pølser - 3 dage

Grøntsager - 3-4 dage

Mælk - 3-4 dage

Hårdt frugt - 3-7 dage

Bacon - 7 dage

Kilde: The Mirror

34 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere