Chokerende video: Her rider lille pige på alligator til børnefødselsdag

Videoen, der skulle være optaget til en børnefødselsdag, har bragt sindene i kog online

Denne video har forarget mange folk på internettet.

For de fleste er børnefødselsdage lig med sodavand, lagkage og skattejagt fremfor rideture på ryggen af en alligator, der nemt kunne flænse de små poder i småstykker.

En video med sidstnævnte er dog hvad der forarger på sociale medier i disse dage, efter den er dukket frem fra gemmerne og endnu en gang bliver delt og kommenteret i stor stil. Det skriver Daily Mail.

Videoen, der stammer fra 2013, skulle ifølge det engelske medie være optaget til en amerikansk børnefødselsdag, hvor reptilekspert Jim Nesci optræder med sit Cold Blooded Creatures-show.

Jim Nesci specialiserer sig i børnefødselsdage med sine krybdyr, og tror på 'bevarelse gennem uddannelse og oplysning', men alligevel er optagelserne af den lille pige på ryggen af alligatoren faldet mange for brystet af flere årsager.

Dels mener nogle at det er dødsensfarligt for små børn at være så tæt på det store rovdyr, men mange andre påpeger dog også at det er dyrplageri, når man lader en lille pige ride på en alligator.

- Ikke kun bliver børnene udsat for fare, det gør alligatoren også. I modsætning til heste, kameler og flokdyr er en alligators ryg ikke skabt til at bære vægten af et menneske, lyder en af kommentarerne ifølge The Mirror.

Daily Mail har bedt leder af dyrerettighedsorganisationen PETA UK, Elisa Allen, om at vurdere optagelserne, og hun er ikke i tvivl.

- I og med at alligatorer er dødelige rovdyr, fortæller den sunde fornuft os at det er farligt og tankeløst at sætte børn på deres ryg, udtaler Elisa Allen til Daily Mail.

- At holde alligatorer i fangenskab og behandle dem som legetøj er også skadeligt for deres helbred og velbefindende. De her dyr burde blive ladt i fred, ikke generet af mennesker og bestemt ikke behandlet som en del af hjerteløst og idiotisk show, lyder vurderingen.

At alligatorer er farlige hersker der ikke være meget tvivl om. Sidste sommer blev en toårig dreng dræbt af en alligator under et besøg i Disneyland Florida.

Hvor hårdt bider en alligator? Hårdt nok til at smadre en iPhone, som det ses her.