Chokeret instruktør: Jeg har mistet ni venner i faldskærms-ulykke

To af de omkomne faldskærmsudspringere var kvinder

Johan Hellström fortæller, at han selv har sprunget ud fra det nu havarerede fly mange gange Foto: Erik Abel/TT/Ritzau Scanpix
Johan Hellström fortæller, at han selv har sprunget ud fra det nu havarerede fly mange gange Foto: Erik Abel/TT/Ritzau Scanpix

Johan Hellström, chefinstruktør i Faldskærmsklubben i Umeå i Sverige,  er både chokeret og i sorg efter at have mistet ni nære venner i den tragiske ulykke søndag.

Her styrtede et lille sportsfly ned. Det skete umiddelbart før de otte faldskærmsudspringere skulle hoppe ud af flyet i 4.100 meters højde.

Alle ni ombord blev dræbt på stedet.

To af de omkomne var kvinder.

Foto: Erik Abel/TT/ Ritzau Scanpix
Foto: Erik Abel/TT/ Ritzau Scanpix
 

- Jeg går lige nu gennem formentligt den hårdeste periode i mit liv. Jeg har mistet ni venner. Det er en lille klub, og vi kender allesammen hinanden. Det er ubeskriveligt med ord at fortælle, hvad man føler. Det her er en stor tragedie, siger instruktøren til svt.se.

Samfund - 15. jul. 2019 - kl. 11:06 Otte faldskærmsudspringere dræbt i flystyrt: Derfor sprang de ikke ud

Rejste omgående hjem
Johan Hellström fortæller, at han selv har sprunget ud fra det nu havarerede fly mange gange - og ofte sammen med de nu dræbte personer.

Der var ingen førstegangs-hoppere blandt de omkomne, oplyser Johan Hellström til svt.se.

Johan Hellström befandt sig i Slovenien, da han fik den chokerende besked.

- Jeg havde akkurat lige overstået et spektakulært udspring over Alperne, da jeg fik en besked om, at jeg skulle ringe omgående. Jeg fik herefter at vide, at flyet var styrtet ned.

Den erfarne instruktør afbrød omgående sin rejse og vendte tilbage til en faldskærmsklub Umeå i chok og dyb sorg.

Mindehøjtidelighed
Den svenske havarikommission arbejder fortsat  med at udrede årsagerne til, at sportsflyet styrtede så pludseligt og direkte ned i jorden med næsen forrest.

Der kan gå mindst et år, før den endelige rapport foreligger.

Foto: Erik Abel/TT/Ritzau Scanpix
Foto: Erik Abel/TT/Ritzau Scanpix
 

Det ligger fast, at en del af den ene vinge faldt af i luften. Men om det er årsagen til styrtet, eller om det er selve styrtet, der fik vingen til at gå i stykker, er fortsat uklart. Vægtfordelingen i flyet og motorproblemer er nogle af de andre ting, som vil blive nærmere undersøgt.

Mandag aften blev der afholdt en mindehøjtidelighed for de omkomne.

Video: Axel Petterson, Peter Wixtröm/Aftonbladet Samfund - 15. jul. 2019 - kl. 15:24 Havarikomission bekræfter: Dele af vingen brækkede af i luften

 

30 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere