Christian blev stjålet i barnevognen: Jeg håber bortføreren har det godt

Christian Lassens forældre gennemlevede syv timer i helvede, da deres baby blev bortført af en fremmed ung kvinde

Til venstre ses Ekstra Bladets dækning af sagen i 1989 og til højre ses Christian Lassen i en 27 år ældre udgave med sin datter Liva på armen. Foto: Privat
Til venstre ses Ekstra Bladets dækning af sagen i 1989 og til højre ses Christian Lassen i en 27 år ældre udgave med sin datter Liva på armen. Foto: Privat

Er du, eller kender du noget til kvinden, der bortførte Christian? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Kontakt os på mail her.

Christian Lassen har kun været sammen med sin bortfører i syv timer i hele sit liv. Og det ligger 27 år tilbage i tiden, da hun stjal den syv måneder gamle Christian fra hans barnevogn, der stod sammen med 5-6 andre barnevogne i et indelukke foran institutionen Bakkehuset i Middelfart den 20 juli 1989.

Alligevel har det sat sine spor, og kvinden, der dengang bare var en pige på 19 år, dukker af og til op i Christian Lassens hovede. Særligt efter han selv er blevet far til en lille pige, Liva, der nu har nået omtrent samme alder, som han havde, da han blev stjålet.

Samfund - 6. mar. 2016 - kl. 22:40 Psykolog: Kvindelige bortførere kan have et mor-behov

- Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor hun er i dag. Jeg håber, at hun er kommet videre med sit liv, siger Christian Lassen.

- Det eneste, jeg har kunnet gå ud fra, er de artikler, der er skrevet, der beskriver en ung pige, der ikke er helt rask og drømmer om at få et barn. Det lyder som om, hun har haft en hård opvækst, hvor hendes mor døde af en overdosis, da hun var seks år, fortæller Christian.

Han har kontaktet Ekstra Bladet, efter vi skrev en artikel om Tina Ingemann, der blev bortført i 1965 og blev fundet 15 timer senere. Her bragte vi en liste over andre børn, der var blevet bortført i deres barnevogn. Heriblandt Christian Lassen.

Foto: Anders Brohus Krimi Tina blev bortført i sin barnevogn: Jeg var fuldstændig lammet, fordi mit barn var væk

Ekstra Bladet havde Christian Lassens bortførelse på forsiden den 21. juli 1989 med ordene 'Hjemme igen'.

 

Her beskrev forældrene det mareridt, det var at indse, at deres barn var væk. Og lettelsen, da han blev fundet syv timer senere.

- Man var ekstra nervøse, da en mand, som var kendt af politiet for at forgribe sig på børn var på fri fod og havde overfaldet en dreng i Odense dagen før. Og samme morgen havde man kunnet læse, at man mente, at han ville søge mod Middelfart. Ham fangede man dog i løbet af dagen, fortæller Christian Lassen.

Baby-kidnapperen var en ung pige med moder-drømme, hvis liv kørte af sporet allerede, da hun var lille.

Samlede på babytøj
Hendes bedstemor fortalte til Ekstra Bladet, at pigens mor fik hende, da hun var bare 15 år gammel. Hun var narkoman og døde seks år senere af en overdosis.

Allerede da pigen var 14 år, forsøgte hun at stjæle et barn, men blev aldrig dømt for det, fordi hun var under den kriminelle lavalder.

- Hun har altid fantaseret om, at hun var gravid eller havde en datter. Som tolvårig begyndte hun at gå i ventetøj og samle på babytøj. Igen og igen fortalte hun os, at hun ventede sig. Vi håbede selvfølgelig, at hun ville vokse fra det, men hun blev aldrig voksen. Det har været frygteligt både for hende og for os, sagde bedstemoren til Ekstra Bladet fire dage efter bortførelsen.

Hun havde opgivet kontakten med sit barnebarn på tidspunktet for børtførelsen. Men en måneds tid før bortførelsen skrev hun et brev til bedstemoren.

'Glem mig. Jeg har selv en datter på syv måneder og er gravid igen. Jeg vil bygge min egen familie op ... Min datter Nanna kom til verden den 23. december 1988, men opsøg mig ikke. Glem mig. Glem  min mor blev gravid. Glem jeg blev født'.

Ekstra Bladet gengav uddrag af det brev, som den unge bortfører sendte til sin bedstemor.
Ekstra Bladet gengav uddrag af det brev, som den unge bortfører sendte til sin bedstemor.
 

Det hele var opdigtet.

Dagen efter Ekstra Bladets artikel om kidnapperen, sagde Christian Lassens forældre, at de tilgav hende.

- Nu da det hele er endt godt, har jeg først og fremmest ondt af hende. Hun trænger ikke til straf, men til hjælp, Og det håber jeg sandelig, at hun får på sygehuset, sagde Christians mor, Helle Lassen, dengang til Ekstra Bladet.

Christian Lassen mistede desværre sin mor for knap 11 år siden, da han var 16, men han har stadig sin far og bor blot 200 meter fra ham med sin familie i Strib på Fyn.

- Der er jo ingen af os, der bærer nag. Og hun har heldigvis taget sig godt af mig, siger han, hvilket også fremgår af Ekstra Bladets interview med hans forældrene, lige efter han blev fundet.

Har kasse med udklip

- Nu har vi også fået at vide, at pigen, der tog Christian har behandlet ham godt. Folk, der har set dem i toget, har bemærket, at hun krammede og kyssede ham, når han græd. Hun har også skiftet tøj på ham og lægen har konstateret, at han ikke fejlede noget som helst, fortalte forældrene til Ekstra Bladet.

Et udsnit af de udklip fra aviser og ugeblade, som Christian Lassens forælde har gemt til ham. Foto: Christian Lassen
Et udsnit af de udklip fra aviser og ugeblade, som Christian Lassens forælde har gemt til ham. Foto: Christian Lassen
 

Christian mener, at han fik at vide, at han engang var blevet bortført, da han var omkring 8-9 år gammel. Han har en hel papkasse derhjemme med avisudklip, ugeblade og gamle VHS-bånd med optagelser fra TV om bortførelsen.

- Jeg kan jo ikke huske noget, men selvfølgelig har man været mærket af det i sin opvækst. Når jeg blev hentet i børnehaven, skulle de ikke være for lang tid om at finde en, hvis de ikke skulle blive urolige, og da jeg blev ældre og skulle nogle steder hen, skulle jeg være hjemme på et bestemt tidspunkt og helst ikke et minut over, fortæller han og fortsætter:

- Jeg kom også til at snakke om det med mine bedsteforældre forleden, og min mormor siger, at det stadig sidder dybt i hende. Det er noget, hun aldrig nogensinde glemmer, siger han.

Selvom han ikke selv kan huske selve  bortførelsen, så har det alligevel også sat spor i ham.

- Det der har mærket mig mest, nu hvor jeg selv har fået en datter er, at man hele tiden har det i baghovedet, at det KAN ske. De fleste kan sige, at det sker ikke. Men jeg ved, at det KAN ske, konstaterer han.

Her kan du læse om børn, der er blevet bortført af fremmede, mens de lå og sov i deres barnevogn.  Hvis du er en af dem eller forældre til en af dem, vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv en mail her.

Interaktivt element

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen