Christian har opgivet kærligheden for et liv på Mars

Det er ikke småting, Christian Ohlendorff Knudsen har været nødt til at ofre for sine fremtidsdrømme. Hør, hvad han har ofret i klippet her:

Christian har opgivet kærligheden for et liv på Mars

Christian tog for nogle år siden en drastisk beslutning om sin fremtid. Hør om den her.(Foto: Niels Østergaard / Redigering: Maria Haargaard)

- Jeg drømmer om kone og børn på Mars.

Christian Ohlendorff Knuden har ikke drømme, der ligner de fleste andres. Han er en af de få, der kan tillade sig at drømme stort - og større end man lige umiddelbart kan forestille sig.

Christian er nemlig blandt de sidste 100, der kæmper om en envejsbillet til Mars.

Drømmen har sine ofre
Det er ikke hver dag, man møder en med fremtidsplaner som Christians.

- Folk kigger da sådan lidt undrende, og spørger om det er seriøst, siger han, da Ekstra Bladet besøger ham i hans lejlighed i Hellerup nord for København.

Christians utrolige drøm: Jeg vil dø på Mars

Men folk tæt på ham støtter op om projektet, og hans forældre har også indstillet sig på, at de om ti år, når missionen planmæssigt skal udføres, muligvis aldrig skal se deres søn igen.

- Hvis min mor var brudt grædende sammen, havde det været svært. Men hun sagde faktisk, at hvis ikke tilmeldingen var lukket, så havde hun også mildt sig, siger Christian.

Hør om den utrolige mission, Christian muligvis skal ud på her, og se hvordan han forbereder sig på et muligt liv deroppe.

Store ofringer
Men han har alligevel måttet vælge nogle vigtige ting fra i sit liv, og han har da også måttet tage nogle drastiske beslutninger om sin fremtid, da han valgte at gå helhjertet ind i Mars One projektet.

Det er tre år siden, Christian meldte sig til den forunderlige mission. Dengang var han single, men den status ændrede sig kort tid efter, da han fik en kæreste.

Da turen kom tættere på, og Christian igen og igen klarede prøverne, måtte han tage en drastisk beslutning omkring sin fremtid.

Hør, hvordan det gik med Christians forhold, og hør hvilke ofringer han har lavet i forbindelse med sin drøm om at komme til Mars i klippet ovenfor.

Christian har tænkt over, hvilke ting, der især ville betyder noget for ham at få med, hvis han skal ud på den store mission. Hans svar var ganske overraskende. Se, hvad han blandt andet ville tage med he

Christian Ohlendorff Knudsens blå bog

  • Alder: 35 år
  • Bopæl: Hellerup
  • Beskæftigelse: Systemingeniør
  • Opvokset i: Køge og Roskilde
  • Drøm: Et liv på Mars

Om Mars One

Mars One er en nonprofit organisation, der er grundlangt af den hollandske entreprenør og iværksætter Bas Lansdorp.

Formålet med Mars One er at skabe en permanent bosætning på Mars. Fire udvalgte skal sendes afsted i 2026, og herefter er det planen, at flere mennesker skal sendes derop med års mellemrum, indtil folkene deroppe forhåbentlig kan forplante sig.

Finansieringen af projektet skal blandt andet ske ved at lave et tv-show ud af udvælgelsen af astronauter. I fald missionen kan føres ud i livet, skal man kunne følge Mars-boerne i tv her på Jorden.

Mars One fik i sin tid 202.586 ansøgninger. 489 af dem var danskere.

Mars One er langt fra de eneste med formål at plante menneskefødder i Mars-jord. Og amerikanske NASA og europæiske ESA har længe tænkt i planer om en rejse til Mars.