Christian laver en af verdens bedste pizzaer: Den skal spises med hænderne

Bæst-ejer Christian Puglisi glæder sig over international anerkendelse. Hos ham skal man helst dele sin pizza med andre

Christian Puglisi glæder sig over den hædrende omtale i The Guardian. Foto: P. A. Jørgensen /Restaurant Bæst
Christian Puglisi glæder sig over den hædrende omtale i The Guardian. Foto: P. A. Jørgensen /Restaurant Bæst

Britiske Guardian er så begejstret for Nørrebro-restauranten Bæsts pizzaer, at den netop har rangeret Bæst på en 8. plads, når det handler om den bedste pizzaoplevelse på verdensplan.

Den nyhed glæder Bæst-ejer Christian Puglisi, som imidlertid er vant til at få ros. Siden han åbnede restauranten i oktober 2014 i Guldbergsgade på Nørrebro, har et andet internationalt medie sidste år rangeret restauranten på en 14. plads, og en af Puglisis andre restaurant-succeser, Relæ i Jægersborggade, som er mere grøntsags-baseret, er blevet belønnet med Michelinstjerner.

Alligevel glæder han sig over endnu en gang at få hæderlig omtale.

- Det betyder altid noget med anerkendelse. Især når det handler om kvalitet. Det bekræfter en i, at man gør noget rigtigt, siger Christian Puglisi.

Se også: Danskere hyldet: Her får du en af verdens bedste pizzaer

Ingen almindelige pizzaer
Puglisis rødder er italienske. Og netop det italienske er han inspireret af. Men det er på en helt anden måde, end man ser på andre restauranter eller pizzeriaer. På Bæst er calzone eller hawai erstattet med pizzaer, som ikke har noget navn, men i stedet et nummer med en opremsning af ingredienserne. Alt er økologisk, og det grønne i restauranten er eget produceret. Det samme er mozarella-osten. Og så bliver pizzaerne, som i virkeligheden kun er en del af restaurantens specialefelt, tilberedt ved 500 grader.

Pizzaerne i Restaurant Bæst skal spises med hænderne, siger ejer Christian Puglisi. Foto: P. A. Jørgensen/Restaurant Bæst
Pizzaerne i Restaurant Bæst skal spises med hænderne, siger ejer Christian Puglisi. Foto: P. A. Jørgensen/Restaurant Bæst

- Pointen er, at vi prøver at lave noget selv. Man kan ikke lave en carbonara, der gør alle italienere glade. Men man kan lave en pasta med bacon og æg, som bliver god, siger Christian Puglisi.

Ingen kniv og gaffel
Desuden forsøger restauranten at få gæsterne til at dele deres pizzaer med hinanden. Både fordi der alene kan bages to pizzaer ad gangen. Men også fordi en pizza bliver hurtigt kold.

- Det sjette stykke af en pizza er aldrig lige så godt som det første stykke. Jeg er ikke fan af at spise en hel pizza. Vi skærer i stedet pizzaerne ud, så hver kan få et stykke. Hvis et selskab på otte mand kommer ind, så er deres pizzaer ikke færdige samtidig, hvis de skal have en hel pizza hver. Derfor har vi skabt en fed måde at opleve pizza på, forklarer Christian Puglisi, som også helst ser, at kniv og gaffel bliver lagt til side, når der er pizza på bordet.

- Man skal helst spise vores pizza med hænderne. Det er en vigtig del af nydelsen.

Ikke billige
På trods af det manglende bestik ved restauranten nok, hvad den skal tage for sine pizzaer, der prismæssigt spænder mellem 85 kroner for den 'skrabede' model med tomat, hvidløg, oregano og olivenolie til 150 kroner for en pizza med Lolin-ansjoser, mozzarella, salsa verde og løg.

Ud over Bæst og Relæ, driver Christian Puglisi også restauranterne Mirabelle, Manfreds og Rudo.

Du kan se hele The Guardians omtale her.

32 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere