Christian stod frem på tv i aften: Jeg nægter at opgive min datter

Kampen er ikke slut for 40-årige Christian Hall, der søndag aften stod frem i dokumentaren 'Jeg vil dø for min datter'

Christian Halls kæreste filmer ham på hospitalet, da han er vågnet op fra komaen. Hun fortæller, hvad der er sket, og da det går op for ham, hvor tæt han var på at dø, begynder han at græde.

- Hele mit liv er oppe i luften lige nu. Sat på standby, siger 40-årige Christian Hall til Ekstra Bladet.

Søndag aften stod han frem i DR Dokumentaren 'Jeg vil dø for min datter'. I programmet danner et blodigt overfald på danskeren i Rio de Janeiro i 2014 rammen om fortællingen om en særdeles bitter skilsmisse, juridiske slåskampe og Christians kamp for at se sin datter, Jhulie.

Programmet slutter med, at Christian i 2015 vender tilbage til Danmark - uden sin datter. Han leger med tanken om at hente hende til Danmark - at kidnappe hende - men slår det selv hen.

Artiklen fortsætter under billedet:

Christian Hall drømmer ikke om at stifte familie i Danmark. Hans datter er hans familie. Foto: Linda Johansen
Christian Hall drømmer ikke om at stifte familie i Danmark. Hans datter er hans familie. Foto: Linda Johansen
 

- Som udgangspunkt gør jeg det ikke. Jeg følger reglerne. Men mit hovedmål er at være sammen med min datter så meget som muligt. At se hende vokse op. Det er min pligt som far at hjælpe hende til at blive et godt og velfungerende voksent menneske, fortæller Christian Hall i dag til Ekstra Bladet.

Fik skåret halsen op
Det var en stormende forelskelse, der i 2008 førte danske Christian Hall til Brasilien. Men kærligheden smuldrede og eventyret endte i et blodbad om aftenen 15. august 2014.

Christian Hall kort efter overfaldet. Privatfoto Samfund Christian fik skåret halsen op: Jeg skylder lægerne mit liv

En psykisk syg mand overfaldt og skar halsen op på danskeren med en ituslået flaske.

- Jeg var minutter fra at dø. Og de første dage på hospitalet lå jeg i koma og vippede mellem liv og død.

Artiklen fortsætter under billedet:

Christian Hall blev syet med 40 sting. Privatfoto
Christian Hall blev syet med 40 sting. Privatfoto

Overfaldsmanden er blevet dømt og sidder indespærret, men Christian Hall lægger ikke skjul på, at han mener, overfaldet kan have noget at gøre med ekskonen. Og han frygter, andre kommer efter ham igen for at gøre arbejdet færdigt.

- Måske er jeg bare paranoid, men jeg går og kigger mig over skulderen, når jeg er i Rio, og de gange, jeg har været tilbage, fortæller jeg ikke folk, hvor jeg bor og den slags.

I januar var han i Brasilien i tre uger, hvor han rejste rundt med Jhulie, der fylder otte år til maj. Han har ret til at se hende i alle hendes ferier og har allerede købt flybilletten derned til sommerferien.

Artiklen fortsætter under billedet:

Christian med sin datter, da de var på ferie i januar. Privatfoto
Christian med sin datter, da de var på ferie i januar. Privatfoto

- Når vi mødes efter lang tid, er det, som om der er gået to dage. Jhulie er min datter, og jeg er hendes far. Det er der ikke nogen, der kan tage fra os, siger Christian Hall, som arbejder på en ølbar i København, når han er i Danmark. For at tjene penge til at besøge sin datter og betale gæld af til de venner, der har hjulpet ham med at betale blandt andet advokater de seneste år.

Retssager stadig i gang
I dokumentaren fortæller Christian Hall også, at han føler sig truet og overvåget, alt imens han kæmper med ekskonen om rettigheden til en lejlighed, som Christian Hall har købt for en arv. De retssager er stadig ikke afsluttet.

-  Loven er klar i Brasilien. Hvad der er købt for en arv, er særeje. Og det ved min ekskone og hendes advokat godt. De håber bare, at jeg giver op og lader dem få pengene. Men det gør jeg ikke. Jeg kæmper imod til den dag, jeg dør.

- Problemet er, at det brasilianske retssystem er udueligt. Sagerne har været i gang siden 2012, og det kan tage flere år, før det bliver afsluttet. Så lige nu er jeg i en venteposition. Indtil jeg får min lejlighed tilbage, siger Christian Hall.

Artiklen fortsætter under billedet:

Arret forsvinder aldrig. Foto: Linda Johansen
Arret forsvinder aldrig. Foto: Linda Johansen

Planen er at sælge lejligheden, få pengene ud og måske finde et andet sted at bo i Brasilien - væk fra Rio de Janeiro.

- Jeg vil selvfølgelig gerne have Jhulie til Danmark, men det vigtigste er, at jeg er tæt på hende. Hvor det bliver, er ligegyldigt. Det vigtigste er, at jeg kan komme tilbage og være sammen med min datter. Som også er min ret.

9 kommentarer
Vis kommentarer