Christiania lever ikke op til boligaftale med staten

Ifølge Bygningsstyrelsen har fristaden vanskeligt ved at leve op til reglerne om tildeling af boliger

Følg Samfund

Christiania lever ikke op til forpligtigelserne i en kontrakt, som blev indgået med staten i 2011, skriver Jyllands-Posten.

Fristaden har ifølge Bygningsstyrelsen handlet lidt for frit i forhold til de strikse regler, der gælder, når et hus eller værelse bliver ledigt i området, og som skal sikre en åben og gennemskuelig boligtildeling.

- Bygningsstyrelsen vurderer, at fonden som udgangspunkt har haft vanskeligt ved at leve op til aftalens præmisser for tildeling af boliger på Christiania. Dette gælder både i forhold til annoncering af ledige boliger og dokumentation for afslag på boliger, skriver styrelsen ifølge Jyllands-Posten i dokumenter, som Folketingets ordførere modtog 30. januar.

I samme ombæring skriver Bygningsstyrelsen dog også, at "udviklingen går i en positiv retning".

Selvom det altså går den rigtige vej, kritiserer både Venstre og De Konservative, at christianitterne ikke lever fuldt op til kravene.

Kritikken kommer i forlængelse af, at det i sidste uge kom frem, at fonden bag Christiania har bedt om 100 procent statsgaranterede lån, da realkreditinstitutter har afvist at låne penge til fristaden. Pengene skal bruges på at renovere gamle bygninger.

Advokat Knud Foldschack, der udtaler sig på vegne af Fonden Fristaden Christiania, anklager politikerne for populisme og understreger, at han ikke har modtaget klager over boligtildelingen.

- Hvis nogen er utilfredse, skal de klage, siger han til Jyllands-Posten og oplyser, at Christiania "ligesom i det øvrige samfund lever op til aftalen i ni ud af 10 tilfælde".

Ifølge Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Lahn Jensen, vil klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) sørge for at få løst problemet med tildelingen af boliger.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?