Christinas selfies misbruges på nettet: 'Det er virkeligt klamt'

Christina Christensen var blot 14 år, da hun tog de private billeder, der nu deles mellem lumre brugere på en russisk hjemmeside

Hør Christina Christensen fortælle om at finde sine syv år gamle intime billeder på en fremmed hjemmeside. (Video: Rasmus Flindt Pedersen)
Følg Samfund

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at op i mod 6.000 billeder af 1.102 forskellige danske teenagepiger deles og byttes på en russisk hjemmeside.

22-årige Christina Christensen er en af de piger, Ekstra Bladet har fundet billeder af på hjemmesiden. Hun optræder ufrivilligt i en mappe oprettet af en dansk bruger, hvor der i alt ligger 40 billeder, der bedst kan betegnes som selfies taget i spejlet på et pigeværelse. På billederne er hun iklædt ganske lidt tøj eller undertøj.

1100 danske piger misbrugt på nettet

I dag er hun både flov og chokeret over, at så gamle billeder stadig findes på internettet.

- Jeg er et stort spørgsmålstegn, og kan simpelthen ikke regne ud, hvordan billederne er endt der, fortæller hun og forklarer, at hun selv slettede materialet for flere år siden, fordi hun netop syntes, det var pinligt og hørte fortiden til. Dengang var billederne tiltænkt en fra klassen, som hun flirtede med.

En brik i en byttekultur

Christina var ind til for nyligt ikke klar over, at undertøjsbillederne af hende nu ligger på nettet. Hun bryder sig bestemt ikke om tanken om, at de ligger der uden samtykke. Hun advarer andre unge om at sende og sprede billeder, uden først at tænke sig rigtigt godt om.

- Det er faktisk virkelig klamt, at jeg er blevet deres bytteobjekt og noget, man kigger på. Det er jeg jo overhovedet ikke gået med til, siger hun om internetsiden, hvor billederne deles og byttes.

Et af de 40 billeder der ligger af Christina på den russiske hjemmeside mod hendes vilje. (Foto: Privat)

Hvem skal have skylden?

Christina Christensen tog i sin tid billederne med sit digitalkamera, og de var tiltænkt en dreng fra omgangskredsen, som hun var vild med. Hun kender ikke identiteten på brugeren, som er indehaver af mappen med hendes billeder og som kalder sig 'Ysb'. Men mappen er mærket med hendes navn, og det gør hende ekstra utilpas.

- Man skulle jo tro, at det så var en, der kender mig, men jeg har virkelig svært ved at regne det ud, fortæller hun. 

Fordi hun ikke er klar over, hvem der har videresendt eller lækket billederne, har hun haft svært ved at placere skylden, og er i stedet kommet til at give sig selv den.

- Tilliden er brudt på en underlig måde, hvor man ikke kan skyde skylden på andre end sig selv lige umiddelbart. Det ender med at blive mine handlinger og mine konsekvenser, afslutter Christina Christensen, som inderligt ønsker sine billeder fjernet fra den russiske side.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind