CIA-rapport: Kim Jong-un vil åbne burger-bar - men ikke nedruste

USA og Nordkorea har travlt med at forberede nyt topmøde

Arkivfoto: Xinhua/Polaris
Arkivfoto: Xinhua/Polaris

Det er velkendt, at den amerikanske præsident Donald Trump er vild med burgere, som enten fortæres spontant på forskellige burgerrestauranter eller i sengen, mens han ser ser TV på sine tre fjernsyn i soveværelset.

Nu viser det sig angiveligt, at Trump har en forbundsfælle i Nordkoreas leder Kim Jong-un.

Ifølge en hemmeligstemplet CIA-rapport  er Kim Jong-un klar til at tillade, at en amerikansk burgerkæde får lov til at åbne en eller flere restauranter i Nordkorea. Til gengæld vil lederen ikke nedruste landets atomvåben, således som USA kræver.

Det er den amerikanske TV-station NBC, som citerer tre anonyme embedsmænd i den amerikanske efterretningstjeneste for oplysningerne.

Svær at sluge
Ifølge NBC blev rapporten udfærdiget få dage før Trump pludselig aflyste det planlagte topmøde mellem de to landes ledere.

Topmødet blev aflyst efter at USA og Sydkorea havde afholdt en større militærøvelse, hvilket fik Nordkorea til at fremkomme med fjendtlige udtalelser, som Trump ikke lige kunne sluge.

Trump sagde under valgkampen for et par år siden, at han da godt ville tale om atomvåben med Nordkoreas leder 'over en hamburger.'

En god gang burgere med fritter og Cola kan således meget vel være på menuen, når Donald Trump og Kim Jong-un formentligt snart mødes.

Travlt med at planlægge møde
De to lande har for øjeblikket travlt med at planlægge et nyt topmøde.

  Trump har bekræftet på Twitter, at, at en af Nordkoreas mest magtfulde mænd, Kim Yong-chol, er på vej mod USA for at drøfte det kommende topmøde mellem de to nationer.

- Kim Young-chol, som er næstformand i Nordkorea, er på vej til New York. Det er en solid reaktion på mit brev, mange tak, skriver Trump på Twitter.

Professor ved det anerkendte universitet Stanford Siegfried Hecker har fire gange besøgt Nordkoreas atomanlæg.

Han sagde forleden til New York Times, at det kan tage op til 15 år at nedruste landets atomvåben.

 

28 kommentarer
Vis kommentarer