Cimber-direktør: Passagererne mærkede intet til kursskifte

Kollision var aldrig for alvor tæt på mellem et passagerfly fra København og et russisk militærfly, lyder det

Følg Samfund

Passagererne i et fly fra Cimber Air, der fredag var på vej fra København til polske Poznan, mærkede intet til, at flyet blev nødt til at ændre kurs for at undgå en kollision med et russisk militærfly.

Tværtimod var der tale om en udramatisk rutine for piloterne. Det siger Cimbers driftsdirektør, Jørgen Nielsen, til Ritzau.

- Det er ikke noget, som passagererne bemærker i flyet, og de har ikke været i nogen fare. Der sker ikke et vildt kursskifte. Man er tæt på militærflyet, men slet ikke tæt nok på, til det er rigtig tæt på.

- Fly får indimellem besked på at dreje fem grader til højre eller venstre. Piloterne har ikke oplevet det som noget specielt, og de sidder bestemt ikke tilbage med traumer, siger han.

Driftsdirektøren forstår ikke den virak, som kursskiftet har udløst i Sverige, hvor både forsvarsministeren og chefen for flyvevåbnet har kaldt det russiske militærflys handlemåde for farlig og uhensigtsmæssig.

- Det sker i internationalt luftrum, og der har militærflyet lov til at være, så jeg kan ikke forstå alt den dramatik, der er omkring det her, siger Jørgen Nielsen.

Det var over Østersøen, at passagerflyet blev bedt om at ændre kurs. Det russiske militærfly fløj ikke med sin transponder tændt, og derfor var det svært at spore.

- Det er uhensigtsmæssigt og ikke særlig kollegialt, at militærfly flyver uden deres transponder tændt. Men militærflyet ved, hvor alle andre fly er. Ellers sover de i timen, siger Jørgen Nielsen.

Ifølge Cimbers hjemmeside er der plads til 50 passagerer på den flytype, som fløj. Hvor mange af sæderne, der var besat på fredagens flyvning, ved Jørgen Nielsen ikke.

Flyet landede fredag formiddag klokken 11.08 med tre minutters forsinkelse i Poznan efter at være lettet fra København klokken 10.00.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+