Annonce:
Annonce:

Cirkus Arena nægter at fjerne plakater: Det er jo fuldstændig vanvittigt

Cirkus Arena nægter at pille de cirkusplakater ned, som Varde Kommune har forlangt fjernet fra byen ved dronningebesøg

Annonce:
Følg Samfund

Varde kommune må være ramt af febervildelse eller hedeslag, siden de forlanger, at Cirkus Arena skal pille sine cirkusplakater ned, når dronningen besøger byen i weekenden.

Sådan lyder det fra turnechef i Cirkus Arena, Klaus Jochumsen, der samtidig understreger, at Cirkus Arena ikke har tænkt sig at fjerne cirkusplakaterne.

- Vi synes, det er helt vanvittigt at lave sådan en tosset regel. Kongefamilien har store relationer til cirkus, og de har besøgt Arena flere gange. Hendes Majestæt Dronningen har tildelt Arenas direktør ridderkorset for hans indsats i dansk cirkus. Så det er jo ikke, fordi dronningen er bange for cirkusplakater, siger Klaus Jochumsen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Dronningens besøg tvinger cirkusplakater ned i Varde
Truet af kommunen

Dronningen besøger Varde fredag og lørdag, og søndag får byen besøg af Cirkus Arena. Selvom Cirkus Arena kun har fået besked på at fjerne de plakater, der hænger på den strækning, hvor Dronningens karat skal køre, nægter Cirkus Arena at gøre det.

- Vi kan jo ikke pille plakaterne ned tre dage, inden vi kommer. Så tror folk jo, at der er, fordi vi ikke kommer, siger Klaus Jochumsen og tilføjer:

- Varde Kommune har truet os med, at de selv vil fjerne plakaterne og gøre det på vores regning. Og så må vi jo tage den derfra.

Sikkerhedsmæssige hensyn
Ifølge Vardes borgmester, Erik Buhl Nielsen (V), skal plakaterne pilles ned af sikkerhedsmæssige hensyn og for at præsentere dronningen for bymidten i Varde, som den ser ud til daglig. Men den begrundelse giver Klaus Jochumsen ikke meget for.

- Cirkus er for nyligt kommet under Kulturministeriet igen, og adskillige af landets politikere udtaler, at cirkus er en del af den danske kulturarv. Og derudfra er en del af bybilledet om sommeren jo, at der er besøg af cirkus. Det har det været igennem halvandet hundrede år , siger Klaus Jochumsen.

Annonce:

Borgmester Erik Buhl Nielsen er ked af den drejning, historien har taget, og han understreger, at Varde Kommune er meget glade for besøget af både dronningen og Cirkus Arena.

- At det er blevet en historie om, at vi ikke kan lide cirkus, er langt fra, hvad vi ønsker. Vi er rigtig glade for både dronningen og for cirkusbesøg. Det er udelukkende for at sikre vores borgere en tryg og god fest i Varde midtby, siger Erik Buhl Jensen til Ekstra Bladet.

Hvis der var kommunalvalg i Varde, mens dronningen kom på besøg, ville I så også pille valgplakaterne ned?

- Ja. De ville også være blevet fjernet. Alle er lige for loven i den sammenhæng.

Hvis Arena ikke fjerner plakaterne, gør I det så selv?

- Det gør vi selvfølgelig, og det er af hensyn til sikkerheden.

Gør I det på Cirkus Arenas regning?

- Det er der ingen grund til at diskutere. Det gør vi, hvis det er nødvednigt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: