Cirkus-chef: Det er ikke vores ansvar

Den kvindelige trapezkunstner, der onsdag var ude for en ulykke i cirkus, er ikke ansat, men engageret i Cirkus Arena, siger turnéchefen

Trapez-ulykke i Cirkus Arena i Nordsjælland. Video: Local Eyes.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet - E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224

En ung ukrainsk kvinde, der er en del af Cirkus Arena, faldt onsdag eftermiddag under aftens forestilling. Under et trapez-nummer faldt hun flere meter ned.

Det var kvindens sikkerhedswire, der knækkede under faldet. Den skulle ifølge cirkus-turnéchefen, Klaus Jochumsen, have været skyld i, at hun faldt ned og landede på gulvet i manegen.

Hun er nu blevet fløjet til Rigshospitalet med lægehelikopter. Hendes tilstand er endnu ukendt.

- Pigen, hun har et fald på cirka tre meter. Det er sandsynligvis sikkerhedswiren, der er knækket, siger Cirkus Arenas turnéchef, Klaus Jochumsen, til Ekstra Bladet.

Den ukrainske kvinde er en del af en teatertrup på syv, der har været med i Cirkus Arena siden februar. De kommer fra den ukrainske hovedstad, Kiev, og går under navnet Bingo Teateret.

Artiklen forsætter under billedet...

Den kvindelige trapezkunster ligger i manegen omgivet af andre cirkusartister. Kvinden i sort tøj står med den knækkede wire. Foto: Privatfoto
Den kvindelige trapezkunster ligger i manegen omgivet af andre cirkusartister. Kvinden i sort tøj står med den knækkede wire. Foto: Privatfoto

Ikke ansat
Hos Cirkus Arena går man meget op, at kvinden ikke er ansat, men engageret til cirkusset.

- Det er hendes egen rekvisit eller det teater, som hun er ansat i. Altså Bingo teateret i Ukraine. Når vi har artister, uanset om det er i luften eller en kanonkonge, så er det altid artistens eget ansvar at vedligeholde rekvisiten.

- Vores artister er ikke ansatte, de er engagerede. De er selvstændige kunstnere, der selv skal forsikre sig. Der er ingen selskaber i Danmark, der vil forsikre en kanonkonge eller luftartist.

- Vi kunne aldrig drømme om at hænge deres ting op i luften. Uanset hvad, så hjælper det selvfølgelig ikke pigen at sige det her, men det er bare sådan, at det er, siger Klaus Jochumsen.

De er vel stadigvæk en del af Cirkus Arena og dermed jeres ansvar?

- Det er korrekt. Jeg prøver bare at sige, fordi der er mange, der vil sige, hvordan kan det ske i Nordens største cirkus, siger han.

- Hvordan har du det med, at hun falder ned?

- Det har jeg det ad helvedes til med. Vi laver forestillinger hver dag og har gjort det i 50 år. Den her sæson med de her numre har vi snart spillet et par hundrede gange, siger turnéchefen.

Midt under et nummer
Cirkus Arena optræder i Hornbæk på Karl Olsens Vej i Nordsjælland. Her har øjenvidner fortalt, at kvinden lå lang tid i manegen, før der kom en ambulance til stedet.

- Vi har modtaget en anmeldelse om en ulykke ved Cirkus Arena. Ulykken sker under afslutningen af hendes nummer.

- Her skal en wire stoppe hende i cirka tre meters højde, men den knækker, og hun falder de tre meter ned, siger vagtchef Henrik Alstrup ved Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Hos Cirkus Arena kender man ikke kvindens identitet, men oplyser at hun er mellem 20 og 25 år.

109 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere