Cirkus-chef: Ville ønske jeg havde haft ekstra plakater

Arenas turne-chef truer med at hænge nye plakater op i nat

Her kan du se cirkus-plakaterne blive pillet ned i Varde. (Video: Anita Graversen)

- Varde Kommune er stædige, men det er vi også. Havde jeg haft ekstra plakater liggende, havde jeg hængt dem op i nat, sådan siger turnechef i Cirkus Arena Klaus Jochumsen til Ekstra Bladet om farcen, der dagen igennem har udviklet sig i Varde.

Her har kommunen fjernet cirkusplakater på en strækning, fordi dronning Margrethe fredag skal defilere forbi i hestekarét.

Og et af argumenterne for det er, at plakaterne ikke skal genere gardehusarhestene, som går foran kareten.

Samfund DMI om vind i Varde: Cirkus-plakater kan umuligt blæse ned

Borgere og Cirkus Arena er stærkt mystificeret over plakat-affæren. 

- Jeg tror, at det hele er steget dem til hovedet. De er spændte på Dronningens besøg, men cirkusplakater er en del af bybilledet, siger cirkus-chefen, som har fået besked om, at han får en regning på 30 kroner pr. plakat, man har fjernet for cirkusset.

Samfund Kaptajn i hesteskadronen: Gardehusarheste har prøvet værre ting end cirkusplakater

- Den regning har jeg ikke tænkt mig at betale, fastslår Klaus Jochumsen. Plakaterne repræsenterer en værdi for Cirkus Arena. Og vi genbruger dem, så vi kunne jo også sende en driftsregning til Varde Kommune, men det gør vi jo ikke.

I mellemtiden har kommunen dog ændret mening.

- Cirkus Arena får ikke tilsendt nogen regning fra Varde Kommune. Vi har meddelt, at vi ville tage plakaterne ned, hvis ikke de var blevet taget ned klokken 13, og det har så fundet sted, siger Preben Friis-Hauge formand for udvalget for Plan og Teknik til Ekstra Bladet.

Ifølge Varde Kommune skal Cirkus Arena nu kun pille 60 af 300 plakater ned. Men det kommer ikke til at ske. (Foto: Anita Gravesen) Samfund Cirkus Arena: Vi sender kommunen en regning

- Vi har vurderet, at vi tager det beløb på vores kappe, selvom vi mener vi har ret til pengene.

Kommunen hævder da også hårdnakket, at Cirkus Arena hele tiden har været vidende om, at plakaterne ville skabe ballade, og at det var en del af kontrakten, at plakaterne skulle tages ned nogle dage på grund af majestætens besøg.

Samfund Cirkus Arena nægter at fjerne plakater: Det er jo fuldstændig vanvittigt

Til Ekstra Bladet siger Klaus Jochumsen, at man ikke sidder og nærstuderer alle kommunale tilladelser, og at man aldrig i cirkussets 61 år lange liv har oplevet noget lignende:

- Varde Kommune havde vist format ved at lade de plakater være.

Foto: Tariq Khan Samfund Dronningens besøg tvinger cirkusplakater ned i Varde

Plan- og teknikchefen holder dog på sit:

- Jeg er da glad for han, indrømmer han, han ikke har læst kontrakten. Mig bekendt har vi ikke haft dronningen på sommertogt i Varde, hvor vi samtidig har haft cirkus i byen, så jeg kan ikke nikke genkendende til, at cirkusdirektøren mener, det ikke tidligere har været noget problem.

Preben Friis-Hauge har vanskeligt ved at se, at plakat-sagen har været dårlig for Cirkus Arenas forretning:

- Han (Klaus Jochumsen, red.) har fået landsdækkende omtale her og på TV. Jeg har svært ved at se, at han mister noget omsætning på, at de 40 plakater er blevet taget ned, siger plan- og teknikdirektøren, som ikke agter at kontrollere eventuelle natlige plakataktiviteter i Varde:

- Hvis han gerne vil gå ud i natten og sætte plakater op, kan vi jo ikke forhindre ham i det. Men mon de ikke bare forsvinder igen i morgen tidlig.

91 kommentarer
Vis kommentarer