Claudios hoved vender på hovedet - alligevel ser han lyst på alt

Claudio er født med et hoved, der vender forkert og deforme ben. Moren trodsede lægernes råd og lod ham leve. Det gør han nu i høj grad

Claudios hoved vender på hovedet - alligevel ser han lyst på alt

Trods kropslige udfordringer insisterer Claudio Viera de Oliviera på at leve en normal tilværelse. Mød ham her. (Video: TLC/Barcroft)

Da den nu 40 år gamle brasilianske Claudio Viera de Oliviera lige var blevet født, rådede lægerne hans mor til at sulte ham til døde, fordi han var meget syg. Det råd ignorerede hun, og lod sin søn leve, selvom han var blevet født med et hoved, der sidder omvendt og vender nedad, og et sæt deforme ben.

- Folk begyndte at sige til mig, at min baby ville dø, fordi han knap kunne trække vejret, da han blev født. Nogle sagde, at jeg skulle lade være med at give ham mad, har moren fortalt ifølge Daily Mail.

Og Claudio fik da også ret hurtigt bevist, at han om nogen fortjente livet. Han fandt ud af, at han kunne skrive ved at holde en kuglepen med sin mund, og bruge sine læber til at styre både computermus og telefon.

Med sine alternative metoder og en ekstremt positiv indstilling til livet, er det lykkedes Claudio Viera de Oliviera at uddanne sig til revisor, og nu har han også skrevet en bog om sig selv, ’El mundo esta a contramano’ (Verden vender på hovedet, red.)

- Lige siden jeg var barn, har jeg haft lyst til at holde mig selv travl og arbejde – jeg kan ikke lide at være totalt afhængig af andre mennesker, siger Claudio Viera de Oliviera.

- Jeg har lært at tænde tv’et, samle min mobiltelefon op, tænde radioen, bruge internettet, min computer – jeg gør det hele selv.

Den stolte mor fortæller, at hun altid har gjort meget ud af ikke forsøge at ’fikse’ sin søn og lade ham gøre de samme ting som alle andre.

- Det er derfor, han er så selvsikker. Han skammer sig ikke over at gå rundt på gaden – han synger og danser, siger moren, Maria Jose Vieira Martins, ifølge Daily Mail.

Så da Claudio Viera de Oliviera var otte år gammel, fandt han selv ud af, at han kunne bruge sine knæ til at gå på. Han kan nemlig ikke bruge kørestol på grund af sin usædvanlige kropsform.

Som barn insisterede han trods sine udfordringer på at gå i skole, og siden da har han, sin opdragelse tro, altid insisteret på at være og blive behandlet som alle andre.

- Gennem hele mit liv har jeg kunnet tilpasse min krop til verden. Lige nu ser jeg ikke mig selv som anderledes. Jeg er en normal person, siger Claudio Viera de Oliviera.

Hunden Gris mangler omkring 20 centimeter af sin rygsøjle, men det lader ikke til at påvirke kræets humør. Nu er Gris blevet en stor stjerne på nettet.