Claus betalte for sin datters nye bryster: ’Valget stod mellem bil og bryster’

22-årige Lisette var ked af sin krop og sine små bryster. Hun frygtede farens reaktion, da hun sagde, hun ville opereres. Men så gjorde han noget uventet

Lisettes far finansierede en brystforstørrende operation.
Lisettes far finansierede en brystforstørrende operation.

Gennem teenageårene så Lisette Lützen sine veninder udvikle sig fra piger til kvinder. Men det var som om, hendes egen krop ikke rigtig fulgte med de andres. Ked af sin krop begyndte den unge pige fra Varde at gemme sig i tykke, løse trøjer.

- Jeg følte mig meget usikker og var ked af, at jeg nærmest ikke havde nogen bryster. Jeg følte, jeg manglede det, en kvinde skal have. Det påvirkede mit humør meget, og særligt over for kærester følte jeg mig hæmmet og turde aldrig vise mig frem, fortæller den nu 22-årige Lisette Lützen.

Far blev hurtigt overbevist

Gennem de sidste tre år har en plan derfor formet sig i den unge kvindes hoved. Hun blev mere og mere overbevist om, at en brystforstørrende operation ville kunne hjælpe på hendes svækkede selvtillid.

- Jeg havde leget med tanken om det i flere år, og kendte også nogle, der havde fået lavet noget lignende. Så jeg gik bare i gang med at researche helt vildt, og fandt til sidst frem til, hvad jeg gerne ville, og at det skulle foregå på Aleris-Hamlet Hospitaler, siger Lisette Lützen til Ekstra Bladet.

Da hun følte, at hun vidste nok, tog hun hjem til sin far for at fremlægge sin drøm om at få lavet større bryster. Hun var ikke sikker på, hvordan han ville tage imod hendes planer, for hun vidste, at faren, Claus Lützen, altid har værdsat det naturlige.

- Det gjorde ondt helt ind i hjertet at høre min datter fortælle om, hvor dårligt hun havde det med sin krop. Jeg elsker Lisette og vil gøre alt for hende, så selvfølgelig bakkede jeg op. Så snart jeg så en tåre løbe ned ad hendes kind, var jeg solgt, siger Claus Lützen, som hurtigt blev overbevist om, at en operation var det helt rigtige for datteren, fordi hun havde sat sig så grundigt ind i tingene.

Bedre end en ny bil

Derfor var det med fuld støtte fra både mor, far og bonusmor, at den dengang 21-årige pige blev undersøgt og vejledt af en plastikkirurg på Aleris-Hamlet Hospitaler i Esbjerg. Hun ønskede ikke en stor barm, men valgte implantater med 275 milliliter silikone. Og det har hverken hun eller familien fortrudt.

- Efter operationen er jeg blevet meget mere fri, og min selvtillid har fået et enormt boost. Jeg er glad for mit valg, fordi det udelukkende har været for min egen skyld, fortæller Lisette Lützen, der bor i Esbjerg og arbejder i Brande.

Også faren kan i dag se, hvordan selvtilliden lyser ud af hans datter. Så selvom datterens nye bryster blev på bekostning af en stor ting fra hans egen ønskeliste, trumfer hendes glæde alt:

- Hun har en helt anden holdning – rank ryg og her-kommer-jeg-attitude. Det har været en sund investering i min datters livskvalitet, selvom valget godt nok stod mellem et par nye bryster til min datter eller en ny bil til mig selv, griner Claus Lützen.

Flere unge danske kvinder har for nylig delt modige billeder, hvor de viser deres krop frem. Senest var det 19-årige Victoria, der gjorde det for at bryde med et stort tabu.