Claus blev ramt af mystisk projektil på vej til Bilka

Søndag eftermiddag blev Claus Søgaard Rasmussen på mystisk vis ramt af en kaliber-22 kugle, som gik direkte ned i hans hoved

Til venstre ses det projektil, der ramte Claus i hovedet. Til højre ses han med sin ene søn. (Foto: Facebook)
Til venstre ses det projektil, der ramte Claus i hovedet. Til højre ses han med sin ene søn. (Foto: Facebook)

Det, der skulle have været en stille og rolig søndag eftermiddag for Claus Søgaard Rasmussen, hans kone Heidi og deres to små drenge på halvandet og tre år, udviklede sig højst dramatisk.

Familien fra den østjyske by Odder er på vej i Bilka, da Claus Søgaard Rasmussen går hen for at låse deres skur af. Pludselig mærker han en stærk smerte i hovedet:

- Jeg tænker - røvhul, smider kasketten fra mig og tager mig til hovedet. Heidi kigger mærkeligt på mig og siger, at jeg bløder, mens en bule vokser, siger Claus Søgaard Rasmussen til Ekstra Bladet.

Krimi Jæger ramte hus: Tæt på at skyde 44-årige familiefar

Hans første tanke er, at det er noget fra taget, som er faldet ned i hovedet på ham, men han finder intet. Familien får stoppet blødningen og tager i Bilka trods dramaet. Først dagen efter tager han til en læge.

Claus Søgaard Rasmussen føler, at hans egen læge negligerer problemet, så senere på dagen ser han en ny læge med mere erfaring.

- Da hun skurrer såret med sæbevand, kan hun se bagsiden af det, hun kalder et hagl. Hun prøver først at pille det ud med en pincet, men det sidder fast. Så hun tør ikke røre mere ved det, siger Claus Søgaard Rasmussen, der på lægens opfordring tager til Horsens Sygehus.

Her får han foretaget en MR-scanning, og så er sagen klar:

- Scanningen viser kuglen, så de giver mig bedøvelse, tager en saks med et pincetlignende greb og bruger noget tid på at lirke den løs. Da hun giver mig den, tænker jeg - hold kæft, den er stor, siger Claus Søgaard Rasmussen.

Krimi Efter vådeskuds-ulykke: Det kan få fatale konsekvenser

Hans første tanke er, at det er et hagl fra et luftgevær. Men det viser sig at være en kaliber-22 kugle, der normalt bruges til en salonriffel. Claus Søgaard Rasmussen har efterfølgende været i kontakt med formanden for Jægerforbundet, der fortæller ham, at denne type kugle normalt bruges til at slå råger ihjel med.

- Men der er en kilometer til nærmeste skov, så det hænger ikke rigtigt sammen. Og hvis det f.eks. er et nedfald fra himmelen, burde det ikke forårsage så meget skade. Jeg ved bare, at jeg blev skudt i hovedet og det gjorde pisseondt, siger Claus Søgaard Rasmussen.

Inninguaq Sigismund Brumme Nielsen. (Privatfoto). Krimi Ung mand larmede: 'Han skulle bare pløkkes'

Efterfølgende har han tænkt på, hvordan hans to drenge på halvandet og tre år render rundt mellem benene på ham, eller hvordan han jævnligt løfter dem op. Tanken om, hvad der kunne være sket, hvis kuglen havde ramt dem, får det til at løbe koldt ned ad ryggen på Claus Søgaard Rasmussen.

I går meldte han episoden til politiet, som vil undersøge det, men intet er endnu opklaret.

- Hvad nu, hvis det er nogle knejter, der render rundt i byen og skyder med deres fars riffel? Det kan også ha' været en jæger og i så fald må de til at stramme op, siger Claus Søgaard Rasmussen.

Tirsdag aften - to dage efter skuddet - er hans hoved stadig ømt:

- Jeg har ikke fået varige mén. Men det var som at få et slag af en hammer, så jeg skal være opmærksom på, hvordan såret ser ud. Jeg regner dog med, at det går over i løbet af et par dage, siger Claus Søgaard Rasmussen.

108 kommentarer
Vis kommentarer