Clinton i ny kritisk udmelding om Trump: - Han værdsætter ikke demokratiet

I et nyt interview lægger Hillary Clinton ikke skjul på, hvad hun mener om Trumps administration

Hillary Clinton. Foto: AP
Hillary Clinton. Foto: AP

Selv om valgkampen mellem Clinton og Trump er afsluttet, er de stadig ikke færdige med at have meninger om hinanden.

Senest har Hillary Clinton gæstet PBS talkshowet med Charlie Rose, hvor hun snakkede om, hvad hun mener om den amerikanske præsident. Det skriver Fox News.

Clinton kaldte præsidenten en 'top-down guy' som har tendenser til autoritarisme og til en ledelse, hvor det er få mennesker med autoritet, der styrer, i stedet for de mennesker, der bliver påvirket af beslutningerne.

Hun lagde ikke skjul på, at Trump, ifølge hende, har nogle ligheder med Ruslands præsident.

- Jeg tror ikke, at han værdsætter demokratiet, sagde hun i interviewet. Da værten Charlie Rose spurgte, om det betød at hun mente, han ikke var anderledes end Putin svarede Clinton:

- Forhåbentlig har han ikke bestilt mord på mennesker og journalister endnu.

Forfærdelige udtalelser om kvinder
Hun kaldte ham en kandidat, der er omringet af mennesker, der siger forfærdelige ting om kvinder og sig selv specifikt.

Trump har under valgkampen været kendt for at have udtalt sig ret groft om både sin kvindelige modkandidat og kvinder generelt.

Om Clinton skrev han den 16. april 2015 på Twitter: - Hvis Hillary Clinton ikke engang kan tilfredsstille sin mand, hvad får hende så til at tro, at hun kan tilfredsstille USA, med henvisning til Bill Clintons tidligere affære.

Ud over det fik hans kendte 'grab 'em by the pussy' kommentar også meget opmærksomhed under valgkampen for præsidentposten.

Hun afsluttede interviewet med, at hun gerne så Donald Trump håndterede sexistiske kommentarer på samme måde som senator John McCain håndterede en situation i 2008, hvor han afbrød en kvinde, som sagde at Barack Obama var araber.

Holder mulighederne åbne
Interviewet kommer oven i udgivelsen af hendes nye bog 'what happened,' der behandler hendes tanker omkring valget.

USA-ekspert Philip Ulrich mener, at Clintons nye selvpromovering godt kunne betyde, at hun har planer om at genopstille til præsidentvalget i 2020.

- Hun holder klart mulighederne åbne og at udgive en bog er altid første skridt i en præsident-kampagne, siger han til Ekstra Bladet.

Han mener at med bogen og sin deltagelse i diverse shows, hvor hun omtaler Trumps ledelse, kunne den tidligere kandidat godt være i gang med sætte sig selv tilbage på valgplakaten.

- Hun plejer sit ego lige nu, og hun vil gerne tilbage i førersædet. Nu kan hun sige 'se en tosse I har valgt', siger han.

Og selvom hun selv har sagt, at hun ikke vil genopstille, klinger den udtalelse lidt hult i Philip Ulrichs ører.

- Det siger de jo alle sammen.

Det er ifølge ham ikke helt umuligt, at hun alligevel stiller op til præsidentvalget fordi hun kan sige at 'omstændighederne kræver det' efter at have set Trumps lederstil.