Cody forsvarede blind skolekammerat: Derfor reagerede jeg

Cody Pines bliver hyldet som en helt, efter han forsvarede blind skolekammerat overfor mobber. Hør hans egen udlægning af sagen herunder

Se Cody Pines forsvare sin blinde ven her.

Amerikanske Cody Pines opnåede øjeblikkelig heltestatus, da en video, hvori han forsvarer en blind dreng overfor en mobber i løbet af sidste uge spredte sig som en steppebrand på de sociale medier.

Samfund - 26. sep. 2015 - kl. 08:03 Slår på blind skolekammerat: Her smager han sin egen medicin

I videoen ser man hvordan mobberen slår løs på den blinde dreng, indtil 17-årige Cody træder til og slår mobberen i gulvet med et enkelt slag - en handling som drengenes skole, Huntington Beach High School i Californien, angiveligt besvarede med at smide Cody af skolens fodboldhold og suspendere han fra skolen.

Skolens reaktion fik mange elever til protestere og forsvare Codys handling, og det har nu fået skolen til at trække suspenderingen tilbage.

'Vi vil gerne takke familien til den elev, som kom sin klassekammerat til undsætning, fordi de har givet os tilladelse til at dele følgende information: Eleven har ikke været suspenderet de sidste to dage. Han har været i stand til at møde op i skolen på linje med alle andre, og sådan vil det fortsætte', lyder det ifølge Daily Mail i en pressemeddelelse udsendt af skolen.

Skolen oplyser desuden at Cody ikke er blevet smidt af fodboldholdet, men at han ikke har spillet for holdet siden foråret.

Mobber: Jeg vidste ikke han var blind
Om sin gode gerning siger Cody til ABC News at han blandede sig, fordi mobberen 'hakkede på en dreng, der ikke har brug for at blive hakket på'.

- Han er min ven, og jeg kender til hans problemer. Det var det, der gjorde mig så sur, siger Cody Pines.

- Det er ikke det værd. hvis du mobber en rigtig person, ødelægger du deres liv. Det er du nødt til at tænke over.

Den unavngivne mobber, som blev slået i gulvet af Cody, har via Twitter givet sin egen version af sagen.

'Jeg vidste ikke drengen var blind. Han kom hen til mig og ville slås, så jeg sloges med ham og har nu fået otte sting i det ene øre. Håber alle er glade', skriver han ifølge Daily Mail på det sociale medie.

Mobberen har efterfølgende fået en mindre voldssigtelse, og har overfor Huntington Beach High School undskyldt for sine handlinger.

Herunder ses et andet mobbeoffer sætte sin plageånd på plads:

Mobbeofferet Casey blev verdensberømt, da han tog sin mobber og lagde ham ned på jorden. Men skulle ham, der filmede situationen, have været straffet? nationen - 16. apr. 2014 - kl. 10:22 Filmede mobning - så blev mobbeoffer straffet  

44 kommentarer
Vis kommentarer