Coloplast sætter tre milliarder af til retssager i USA

Coloplast pålægges at tage de indledende skridt til en behandling af 200 sager og har derfor afsat midler

Coloplast har besluttet at hensætte yderligere tre milliarder kroner, da selskabet i øjeblikket har flere sager om produktansvar hængende over hovedet.

Det får Coloplast til at nedjustere forventningerne for 2014/15 ifølge en meddelelse til fondsbørsen.

Det skriver Ritzau Finans.

Medicokoncernen hensatte tilbage i maj 1,5 milliarder kroner, og med tirsdagens hensættelse er de samlede forventede omkostninger til retssagerne i USA oppe på 4,5 milliarder kroner før skat.

- Vi er af det amerikanske retssystem blevet pålagt at tage de indledende skridt til egentlig domstolsbehandling af 200 konkrete sager.

- Det betyder, at vores omkostninger til retssagerne i USA vil stige, og derfor har vi fundet det nødvendigt at øge vores hensættelse, siger administrerende direktør i Coloplast, Lars Rasmussen.

Coloplast har siden 2011 været part i individuelle søgsmål ved forskellige føderale domstole og delstatsdomstole i USA, hvor der er nedlagt påstand om produktansvar ved brug af transvaginale net.

Det er et syntetisk net, som kvinder får indopereret i underlivet til behandling af nedsunket underliv og stressinkontinens.

Coloplast ønsker dog ikke at oplyse nærmere i forhold til antallet af sager.

- Af fortrolighedshensyn i de igangværende forligsforhandlinger ønsker vi fremover ikke at oplyse antallet af sager, som vi er involveret i.

- Men med den viden, der er tilgængelig for os i dag, er det vores vurdering, at de 4,5 milliarder kroner vil dække de totale omkostninger forbundet med samtlige sager, siger Lars Rasmussen.