Computergigant vil fyre 30.000 ansatte

Opsplitning af Hewlett-Packard kommer til at koste mellem 25.000 og 30.000 medarbejdere jobbet

Når den amerikanske computergigant Hewlett-Packard senere i år bliver splittet op i to selvstændige selskaber kommer det til at koste mellem 25.000 og 30.000 medarbejdere jobbet.

Det oplyser selskabet tirsdag.

Masseafskedigelser har kendetegnet den 76 år gamle virksomhed, efter Meg Whitman blev hentet ind som topchef i 2011. Ifølge CNN Money har hun i perioden elimineret omkring 55.000 stillinger. Nu ryger der så yderligere tusindvis af arbejdspladser.

De nye nedskæringer vil finde sted i den enhed, der efter opsplitningen vil få navnet Hewlett-Packard Enterprise og fokusere på blandt andet salg af software og service. Enheden ventes at få en årlig omsætning på omkring 50 milliarder dollar.

Den anden enhed med navnet HP Inc. får ansvar for salg af personlige computere og printere. Opdelingen i to selvstændige, børsnoterede selskaber gennemføres med virkning fra udgangen af oktober, der samtidig markerer afslutningen på koncernens regnskabsår.

Globalt havde HP-koncernen omkring 302.000 medarbejdere ved udgangen af oktober sidste år, fremgår det af det seneste årsregnskab.

Selskabet, der er verdens næststørste producent af pc'er, har været gennem nogle turbulente år og store organisationsændringer på grund af pc'ernes faldende popularitet og forbrugernes skifte til mobile enheder.