Computerspillere importerer våben: Nu advarer politiet

Ulovlige knive bliver i stor stil importeret til Danmark. I løbet af årets første fire måneder har politiet modtaget næsten 100 anmeldelser af den ulovlige våbenimport

De er disse knive, der er ulovlige. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
De er disse knive, der er ulovlige. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Det er særligt knive, der har relation til det populære computerspil Counter-Strike, som politiet har opdaget.

Knivene bliver opdaget, når der kontrolleres post og pakker i Københavns Lufthavn.

I årets første fire måneder har Syd- og Sønderjyllands Politi modtaget hele 96 anmeldelser om import af ulovlige våben, blandt andet knive, skriver politiet i en pressemeddelse.

52 af sagerne drejer sig om såkaldte halsknive - en kniv i en skede, som ved hjælp af et bånd hænges om halsen eller skulderen. Og på denne måde kan kniven trækkes med én hånd.

Det er ifølge knivloven ulovligt at anskaffe våbnet, være i besiddelse af det, bære det samt anvende våbnet. Og straffen for at erhverve en halskniv er således 3.000 kroner i bøde.

- Jeg forventer, at dem, der har købt knive i de 52 sager får en bøde, siger Torben Kloster fra Syd- og Sønderjyllands Politi

Johan 'NOtail' Sundstein er en af de danskere, der tjener godt på at spille computerspil. Foto: Jacob Ehrbahn/ritzau/scanpix E-Sport Så mange millioner har de danske esportsstjerner tjent  

Ingen onde hensigter
Ifølge politiet er det yngre mænd, der køber kniven

- Ofte er der tale om, at de unge kender kniven fra computerspillet Counter-Strike. De vil så gerne have kniven i virkeligheden, uden at drømme om at tage den med i det offentlige rum.

- De er slet ikke klar over, at man kan blive straffet for blot at have anskaffet våbnet, oplyser politikommissær Torben Kloster fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der i stedet anbefaler de unge at nøjes med at se på våbnet på computerskærmen.

90 kommentarer
Vis kommentarer