Coop med stor ændring: Ombygger butikker og indfører nyt koncept

Over de næste år skal en lang række af Coops butikker ombygges for at gøre plads en ny slags butik

Coop indfører et nyt koncept, og det betyder, at deres butikker skal gennemgå en større ombygning. Foto: PR-foto
Coop indfører et nyt koncept, og det betyder, at deres butikker skal gennemgå en større ombygning. Foto: PR-foto

Hvis du er en af dem, der godt kan lide, at aftensmaden er hurtig, nem og ligetil, så kan du godt begynde at glæde dig.

Coop er nemlig netop nu i gang med at ombygge og modernisere deres butikker i hele landet.

I Coops butikker bliver der de næste år løbende indført et nyt butikskoncept, der blandt andet betyder, at kunderne får bedre mulighed for at købe færdigretter og to-go produkter som pastasalater og måltidsalater i Kvickly, Dagli' Brugsen og SuperBrugsen.

Det fortæller Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør i Coop, til Ekstra Bladet.

- Vi er i gang med en modernisering af vores butikker, og i den forbindelse indfører vi et nyt koncept. I Dagli' Brugsen og SuperBrugsen får vi flere afdelinger med det, vi kalder 'convenience'. Det er mad til farten og færdigretter til morgen, frokost og aften. Flere af vores Kvickly-butikker vil også blive ændret, siger Jens Juul Nielsen.

I forbindelse med det større fokus på færdigretter, vil en lang række af Coops butikker også gennemgå en omfattende ombygning.

Forskere fra Københavns Universitet maner alle fordomme om light-sodavand til jorden. Foto: Polfoto Videnskab & teknik Danske forskere freder din light-sodavand: Du bliver hverken tyk eller syg

- Der vil komme nye afdelinger i vores butikker og nye inddelinger, som vil virke mere moderne og appetittelige. For eksempel skal der være et større område, hvor man kan handle de hurtige varer uden at skulle ind i selve butikken, fortæller Jens Juul Nielsen og fortsætter.

- Der vil også komme mere fokus på bestemte varer som for eksempel vin, brød, frugt og grønt. De elementer vil blive prioriteret mere i vores butikker.

Kvickly, Dagli' Brugsen og SuperBrugsen går igennem en omfattende modernisering. Foto: Arkivfoto
Kvickly, Dagli' Brugsen og SuperBrugsen går igennem en omfattende modernisering. Foto: Arkivfoto
 

Tilpasser sig forbrugere
Ifølge Jens Juul Nielsen er det en stigende efterspørgsel fra kunderne, der har fået dem til at indføre det nye koncept.

- Forbrugernes adfærd er jo under forandring, og vi kan se, at flere ønsker at få deres mad færdigt, og at flere spiser på farten. For ti år siden tog man i højere grad hjem og lavede maden fra bunden. I dag gør man det ikke på samme måde, og der er flere dage i ugen, hvor det skal gå hurtigt. Så med det nye koncept forsøger vi at tilpasse os til den moderne forbrugers adfærd, siger han.

Ændringen af butikkerne vil foregå løbende, og informationsdirektøren regner med, at alle butikkerne vil stå klar med det nye koncept om et par år.

- Vi er allerede nået langt og har moderniseret en lang række butikker. Ændringerne vil løbende blive implementeret over en årrække i hele landet, så kunderne vil ikke opleve en revolution fra den ene dag til den anden. Det vil være en gradvis ændring, siger han og fortsætter.

- Omkring årsskiftet vil vi være igennem halvdelen af Dagli' Brugens butikker, og vi håber på, at vi vil være færdige med alle vores butikker i 2020.

Se også: Dansk Supermarkeds dagligvarekæder rammer bunden i ny tilfredshedsmåling; Bilka tager det største dyk

God modtagelse
Jens Juul Nielsen fortæller, at forbrugerne allerede har taget godt i mod det nye koncept i de butikker, hvor det allerede er blevet indført.

- Butikkerne, som er blevet moderniseret, går bedre end kæderne som gennemsnit. Så forbrugerne har taget rigtig godt i mod det, og det er vi selvfølgelig glade for.

Se også: Rema 1000 åbner for få nye butikker

Men det har vel været en dyr omgang?

- Der er ingen tvivl om, at det er en operation til flere millioner, men vi mener, at det er det værd. Vi tror på, at kunderne vil få en mere appetitlig og moderne oplevelse i vores butikker, og vi er nødt til at følge forbrugernes ændrede vaner.

144 kommentarer
Vis kommentarer