Coop trækker populært legetøj tilbage

Coop har fjernet alle fidget spinnere fra hylder og netbutik

Ekstra Bladet spurgte tidligere på sommeren en række børn hvorfor de er så vilde med fidget spinnere. Hør deres svar her.

Det enormt populære legetøj fidget spinnere er ikke længere at finde på hylderne i Coop's butikker og på coop.dk.

Det skriver DR.

Det er Coop selv, der har trukket legetøjet tilbage efter en afsløring af DR's Kontant, der viste, at der var et alt for højt indhold af bly i legetøjet. Det tilladte indhold er 0,3 procent, men en måling påviste en mængde på hele 2,0 procent.

- Vi har solgt den i ti butikker og i vores netbutik, og her har vi trukket den tilbage og kontaktet vores kunder, der har købt den her ulovlige spinner, siger kvalitetschef i Coop, Malene Blume Teller, til DR.

Spinneren, det drejer sig om, går under navnet 'Fidget Spinner Eksklusiv'.

Forbrugerrådet Tænk Kemi har lavet en test af en række fidget spinnere, og her har det vist sig, at to ud af de 12 undersøgte spinnere indeholder en ulovlig mængde bly.

- Det mest kritiske ved bly er, at det påvirker udviklingen af nervesystemet - særligt hos børn og fostre. Og det kan altså give nedsat hjernefunktion og intelligens. Det her legetøj bør ikke være på markedet i Danmark, siger Stine Müller, projektleder og testansvarlig i Forbrugerrådet Tænk Kemi til DR.

Forbrugerrådet Tænk har desuden testet for blandt andet nikkel i spinnerne, og her viste det sig også, at der blandt andet var nikkelafgivelse i de to spinnere, der også havde for meget bly, samt en tredje testet spinner.