Corona-alarm hos TDC: Vores skyld

En ansat i Ericssons afdeling i Kroatien er smittet med coronavirus, og en mulig forbindelse til denne ansatte har fået TDC til at sende ti medarbejdere hjem

Ti ansatte i TDC er sendt i frivillig hjemmekarantæne i 14 dage, og det skyldes en smittet kroatisk medarbejde i Ericsson. Foto: Jens Dresling
Ti ansatte i TDC er sendt i frivillig hjemmekarantæne i 14 dage, og det skyldes en smittet kroatisk medarbejde i Ericsson. Foto: Jens Dresling

To forretningsrejsende fra Ericssons kroatiske afdeling er skyld i, at ti TDC-ansatte er sendt hjem.

Det bekræfter Ericsson og TDC over for Ekstra Bladet.

'Vi kan bekræfte, at et mindre antal medarbejdere fra vores kroatiske afdeling er på forretningsrejse i Danmark. Ingen af disse medarbejdere har vist symptomer eller tegn på sygdom, skriver pressemedarbejder Johannes Persson fra Ericsson til Ekstra Bladet i en mail.

De to medarbejdere kan dog ifølge pressemedarbejderen have været i kontakt med en medarbejder i Ericssons kroatiske afdeling, som er smittet med coronavirus.

Derfor har man valgt at bede dem gå i frivillig karantæne på deres hotelværelser.

Kommunikationsdirektør i TDC Group Louise Münter har tidligere onsdag bekræftet, at to medarbejdere hos en samarbejdspartner til TDC og ti medarbejdere i TDC er sendt i frivillig hjemmekarantæne.

Både TDC og Ericsson er i tæt kontakt med de danske sundhedsmyndigheder, oplyser de. Her lyder meldingen, at man ikke skal foretage sig yderligere.

Danske virksomheder sender ansatte hjem

Smittet medarbejder
Tirsdag kom det frem, at en ansat i Ericssons kroatiske afdeling var smittet med coronavirus.

'Indtil videre er denne medarbejder det eneste bekræftede tilfælde af smittede blandt vores medarbejdere. Vi arbejder tæt sammen med de kroatiske myndigheder og har taget flere anbefalede midler i brug for vores medarbejdere og kunders sikkerheds og sundheds skyld, skriver Johannes Persson fra Ericsson.

Der er tre bekræftede tilfælde af smitte i Kroatien.

I alt er der omtrent 81.000 smittede på verdensplan.

Læge: Det handler om at bryde smittekæden

LIVE