Corona-boom på børnehospital

Et børnehospital i den amerikanske storby Chicago har den seneste måned haft tre gange så mange indlæggelse end samme tid sidste år

På Lurie Children's Hospital i Chicago, hvor man også vaccinere børn, kæmper man med stigende antal indlæggelser. Foto: Nam Y. Huh/Ritzau Scanpix
På Lurie Children's Hospital i Chicago, hvor man også vaccinere børn, kæmper man med stigende antal indlæggelser. Foto: Nam Y. Huh/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Et af Chicagos største børnehospitaler Lurie Children's Hospital har de seneste uger oplevet en stor stigning i indlæggelser. Sammenlignet med coronabølgen i december 2020 har hospitalet tre gange så mange børn indlagt i december i år.

Det fortæller Larry Kociolek, der er læge på hospitalet, til CNN, og siger, at kun en af de indlagte børn var fuldt vaccineret.

Han tilføjer, at i langt de fleste tilfælde oplever de indlagte børn milde forløb, eller at hospitalet først opdagede, at børnene var smittet, imens de var blevet indlagt af andre grunde.

Larry Kociolek mener, at man, på trods af de stigende antal indlæggelser, kan se effekten af, at børn de seneste måneder også har kunnet blive vaccineret mod corona.

- Jeg mener, at vi kan se virkning af vacciner til børn, der er over 5 år gamle. Børnene, der bliver indlagt, er stort set alle ikke blevet vaccineret, siger Larry Kociolek.

Generelt i USA oplever børnehospitalerne stigende antal af indlæggelser under den nuværende coronabølge. Tidligere på ugen blev det rapporteret, at antallet af børn, der er indlagt med corona i den amerikanske delstat New York, er firdoblet siden begyndelsen af december.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.