Corona fik Michelle fyret: - Jeg blev meget ked af det

Michelle Balchunaite blev dagen efter Mette Frederiksens pressemøde kaldt ind på sin chefs kontor, hvor der ventede hende en fyreseddel

I 2018 blev Michelle Balchunaite udpeget som årets receptionistelev hos Scandic Hotels. Nu er hun i gang med sine sidste dage som ansat, da coronavirussen har fået kunderne til fuldstændig at blive væk. Privatfoto
I 2018 blev Michelle Balchunaite udpeget som årets receptionistelev hos Scandic Hotels. Nu er hun i gang med sine sidste dage som ansat, da coronavirussen har fået kunderne til fuldstændig at blive væk. Privatfoto

Har du problemer med dit arbejde eller sågar mistet dit job grundet coronakrisen, så skriv til 1224@eb.dk eller direkte til journalisten bag historien.

Selvom det ikke er mere end en lille uge siden, at Mette Frederiksen på et nu historisk pressemøde lukkede Danmark ned grundet coronavirussen, har rigtig mange danskere allerede nu mistet deres job.

En af dem er 23-årige Michelle Balchunaite, der for et par måneder siden blev ansat som nyuddannet receptionist på Hotel Scandic i Frederikshavn.

Hun var på arbejde om aftenen, da Mette Frederiksen afholdte sit pressemøde. Her gik det med Michelle Balchunaites egne ord 'helt amok'.

- Lidt over kl. 21 kunne jeg virkelig mærke, at folk begyndte at ringe ind med spørgsmål til deres bookinger. Der begyndte kunderne at afbestille i stor stil, siger hun.

Ægtepar mister alle kunder på én enkelt dag

Nervøs
Dagen efter og inden hun igen skulle afsted på aftenvagt, var hun derfor blevet nervøs for sit job.

- Jeg tænkte, at der ville komme til at ske noget. Jeg stod jo i det og kunne mærke, at bookingerne bare forsvandt fra os. Det kommer jo nok til at have nogle konsekvenser, tænkte jeg.

Og ganske rigtigt. Få timer senere var hun fyret.

- Jeg tager på arbejde og er der i halvanden time, hvorefter jeg bliver kaldt ind til min leder, der står med en fyreseddel i hånden.

Lederen fortalte, at hun var ked af situationen, men at de var nødt til at gøre det.

- Jeg var den sidste, som var blevet ansat i receptionen, så skulle der være nogen, der røg først, så skulle det jo være mig, siger hun.

Ifølge Michelle Balchunaite er otte-ni personer blevet fyret på hotellet.

Torben har mistet 90 procent af sine kunder over natten

Ked af det
Hun er ikke bleg for at erkende, at fyringen ramte hende hårdt.

- Jeg blev meget ked af det, og jeg skulle også lige væk fra receptionen og situationen og have noget frisk luft, så jeg kunne samle mig lidt. Så skulle jeg tilbage på arbejde, for jeg havde stadig syv timer tilbage af vagten.

Hun har 14 dages opsigelse, og da Ekstra Bladet taler med hende, er hun på vej på arbejde. Sammen med de andre fyrede udgør hun en stor del af det tilbageværende personale på hotellet.

Hun ved godt, at det ikke bliver nemt at få job lige foreløbig.

Coronapanik: Her er de hårdest ramte brancher

Dagpenge
- Medmindre jeg finder noget andet, så skal jeg jo på dagpenge. Og med al sandsynlighed finder jeg jo intet inden for denne branche. Det bliver stort set umuligt. Så jeg må kigge andre steder og ellers bare blive ved med at søge.

Sammen med sin mand, der er mekaniker, bor hun i et hus. Heldigvis er han ikke blevet så hårdt ramt af coronakrisen endnu.

- Vi kommer sagtens til at kunne leve, men det bliver selvfølgelig for et væsentligt mindre beløb, da min dagpengesats er som nyuddannet og derfor vil ligge på omkring 12.000 kroner.

Hun håber, at hun på et tidspunkt kan komme tilbage sin arbejdsplads.

- Der er jo ikke nogen, der ved, hvornår det her slutter. Og det er især uvisheden, som er så svær.

Opdateret med svar fra finansminister Nicolai Wammen:

Wammen: Vi lytter til råd

Finansminister Nicolai Wammen sagde onsdag som et svar på Ekstra Bladets spørgsmål på et pressemøde, at der kommer flere initiativer, der skal sikre økonomien for fyrede danskere.

- I siger selv, at der vil ske fyringer, selvom I nu kommer med en række tiltag. Har regeringen noget på vej i forhold til familier, som ikke kan få det til at hænge sammen på dagpenge eller kontanthjælp? Hvad skal hjælpe familiernes økonomi?

- Vi er dybt optaget af at holde hånden under familiernes økonomi, og der er heldigvis den danske model med dagpengesystemet og andet, som kan træde i kraft, hvis nu folk mister deres arbejde. Det vi bruger rigtig mange kræfter på lige nu, det er at undgå, at rigtig mange bliver sendt ud i arbejdsløshed.

- I har ikke nogen umiddelbar vurdering af, hvor mange der mister jobbet i den kommende tid. Men I siger selv, at det er en helt ekstraordinær situation, som vi står i, og du henviser til noget, dagpengesystemet, som ikke er ekstraordinært. Har I tænkt jer at gøre noget ekstraordinært for dem, som mister deres job?

- Det er ikke for nuværende muligt at sige, hvor mange virksomheder, der ikke klarer sig igennem, eller hvor mange der desværre kommer til at få en fyreseddel. Men det jeg med sikkerhed kan sige, det er, at hvis vi ikke tog alle de skridt, som vi gør med hjælpepakken, så vil risikoen være, at det tal blev meget højt.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at holde det nede, og vi lytter også til råd i forhold til andre ting, som vi kan gøre. Det her bliver ikke det sidste initiativ, som regeringen kommer til at tag i forhold til at holde hånden under lønmodtagere og vores virksomheder. Vi følger det meget tæt, og vi kommer også i de kommende dage og uger til at se nye initiativer, siger Nicolai Wammen.

Læs flere andre historier om danskere, som har mistet deres job grundet coronavirussen herunder: