Corona har sat gang i butikken

Lotte Overgaard har mere travlt som selvstændig hundeadfærds-behandler, end før corona ramte Danmark - men privat har krisen kostet

Følg Samfund

Det er ikke alle brancher, der har blødt under corona-krisen. Lotte Overgaard, der er selvstændig hunde-adfærds-behandler, har haft god gang i butikken, siden de første chokbølger efter Mette Frederiksens dramatiske pressemøde lagde sig sidste forår.

- Alt blev lukket ned i foråret sidste år, men dette forår har jeg delt mine træningshold op, så vi har kunnet mødes trods forsamlingsloftet på fem. Normalt har jeg otte på et hold, men jeg har delt dem i to, så der kun er fire og mig.

- Det har givet mig mere arbejde, men det har også gjort, at jeg har kunnet holde åben og slippe for hjælpepakker og den slags, siger Lotte Overgaard, der driver firmaet harmoniskhundecenter.dk.   

Et år med nedlukninger

Torsdag den 11. er det præcist et år siden, landet blev lukket ned første gang.

Ekstra Bladet har derfor været ude i landet og tale med mennesker, der har været i klemme i den svære tid.

Vi har talt med forskellige folk, der er forskellige steder i deres liv.

I bunden af artiklen vil du finde en artikelsamling, hvor du kan klikke dig ind på de artikler, der er skrevet i forbindelse med coronatemaet.

God læselyst.

Ventelister på hundetræning
Og tilslutningen til både hundetræning og adfærdsbehandlinger, hvor hun tager hjem til hundeejere for at give redskaber til adfærdsproblemer, har været stigende under krisen. Årsagen har træneren flere forklaringer på. 

- For mange mennesker blev hundetræningen ugens højdepunkt. Alt andet er aflyst, så det er den eneste sociale aktivitet, de stadig kan deltage i, siger hun.

Lotte Overgaard har også brugt meget af tiden under coronakrisen på at træne og gå ture med sine egne to hunde. Privatfoto
Lotte Overgaard har også brugt meget af tiden under coronakrisen på at træne og gå ture med sine egne to hunde. Privatfoto

Også den stille hjemmetid og lidt mere mentalt overskud har fået mange til at tage fat på de eventuelle adfærdsproblemer, de oplever med deres hund.

- Mange har set det som et godt tidspunkt for at arbejde med også de mere alvorlige problemer, som hvis hunden ikke kan være alene, eller hvis den bider gæsterne.

- Folk er ligesom mere villige til at arbejde med problemerne end før, siger hun og fortæller, at hun lige nu har ventelister på både hundetræningshold og adfærdskonsultationer.

Kan ikke se sine børnebørn
Privat har coronatiden dog været knap så positiv for Lotte Overgaard. Hun har igennem længere tid måttet undvære at se sine to små børnebørn på hhv. seks og tre år.

- De er for små til at forstå, hvorfor farmor ikke kan give dem et knus eller kan havde dem siddende på skødet, så vi har været nødt til at aflyse besøg.

Den 61-årige single fra Hundested lægger ikke skjul på, at der har været hårde perioder at komme igennem i løbet af det seneste år med social distance og restriktioner.

- Jeg har tre en halv i min nære boble, og det er hundeveninder, som jeg primært går ture med. Jeg savner bestemt at se nogle mennesker, og jeg har haft nærmest depressive perioder, siger hun.

Juleaften måtte Lotte Overgaard som så mange andre også spendere alene.

- Min ene søn kom forbi til frokost, men om aftenen sad jeg alene. Det var godt nok trist, siger hun. 

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.