Corona kan udskyde bryllupper og begravelser

Alle gudstjenester forventes at blive aflyst som følge af den nyeste coronaudvikling i Danmark. Det kan også ramme bryllupper, barnedåbe og begravelser

Alle skoler lukkes i to uger, natklubber og barer opfordres til at holde lukket, og tusindvis af offentligt ansatte er sendt hjem fra arbejde.

Men hvad med bryllupper og barnedåbe, der har været planlagt i månedsvis, hvor mange mennesker forventes at stimle sammen i kirker og forsamlingshuse landet over?

Det har landets ti biskopper torsdag morgen diskuteret på et Skype-møde, oplyser Københavns Stifts presseafdeling til Ekstra Bladet.

Biskopperne melder officielt noget ud senere på dagen, men kan allerede nu fortælle, at man vil forsøge at udskyde begivenheder eller begrænse antallet af deltagere.

Det gælder begravelser, bryllupper og barnedåbe, men - endnu - ikke konfirmationer. Det skyldes, at man til at begynde med kun har koncentreret sig om de næste 14 dage, hvor der ikke vil blive afholdt konfirmationer overhovedet.

Vil begrænse antallet af gæster
Kirkeministeriet oplyser desuden til Ekstra Bladet, at alle gudstjenester forventes at blive aflyst som følge af den nyeste coronaudvikling i Danmark.

Det skyldes, at gudstjenester er offentlige handlinger, mens eksempelvis bryllupper og begravelser er kirkelige handlinger, som biskopperne har ansvaret for.

Ekstra Bladet følger udviklingen.

8000 kroner per rulle: Nu fjerner DBA annoncer

3F og Horesta i ny aftale: Ansatte kan tvinges på ferie

Tom Hanks smittet med coronavirus

Ny mistanke: Flere Haas-folk i karantæne

Folket løb storm på supermarkeder