Corona kan udskyde bryllupper og begravelser

Alle gudstjenester forventes at blive aflyst som følge af den nyeste coronaudvikling i Danmark. Det kan også ramme bryllupper, barnedåbe og begravelser

Et af de nye tiltag, som Mette Frederiksen præsenterede onsdag aften, lyder, at ikke flere end 100 mennesker bør forsamles indendørs. Video: Ritzau Scanpix.

Alle skoler lukkes i to uger, natklubber og barer opfordres til at holde lukket, og tusindvis af offentligt ansatte er sendt hjem fra arbejde.

Men hvad med bryllupper og barnedåbe, der har været planlagt i månedsvis, hvor mange mennesker forventes at stimle sammen i kirker og forsamlingshuse landet over?

Det har landets ti biskopper torsdag morgen diskuteret på et Skype-møde, oplyser Københavns Stifts presseafdeling til Ekstra Bladet.

Biskopperne melder officielt noget ud senere på dagen, men kan allerede nu fortælle, at man vil forsøge at udskyde begivenheder eller begrænse antallet af deltagere.

Det gælder begravelser, bryllupper og barnedåbe, men - endnu - ikke konfirmationer. Det skyldes, at man til at begynde med kun har koncentreret sig om de næste 14 dage, hvor der ikke vil blive afholdt konfirmationer overhovedet.

Vil begrænse antallet af gæster
Kirkeministeriet oplyser desuden til Ekstra Bladet, at alle gudstjenester forventes at blive aflyst som følge af den nyeste coronaudvikling i Danmark.

Det skyldes, at gudstjenester er offentlige handlinger, mens eksempelvis bryllupper og begravelser er kirkelige handlinger, som biskopperne har ansvaret for.

Ekstra Bladet følger udviklingen.

8.000 kroner for en toiletrulle? Foto: Screenshot / DBA Samfund - 12. mar. 2020 - kl. 08:21 8000 kroner per rulle: Nu fjerner DBA annoncer

3F har indgået en særlig aftale med HORESTA. Foto: PR-foto Erhvervsnyheder - 12. mar. 2020 - kl. 08:19 3F og Horesta i ny aftale: Ansatte kan tvinges på ferie

Tom Hanks og Rita Wilson er begge blevet smittet med coronavirussen. Foto: Monica Almeida/Ritzau Scanpix Intl. kendte - 12. mar. 2020 - kl. 02:58 Tom Hanks smittet med coronavirus

Formel 1 - 12. mar. 2020 - kl. 04:07 Ny mistanke: Flere Haas-folk i karantæne

Foto: Anthon Unger Samfund - 12. mar. 2020 - kl. 01:34 Folket løb storm på supermarkeder

83 kommentarer
Vis kommentarer