Coronabehandling godkendt i USA

Lægemidlet Remdesivir er blevet godkendt til behandling af coronapatienter i USA

Donald Trump modtog i sin behandling for Covid-19 også medikamentet Remdesivir.

Det første coronalægemiddel nogensinde er blevet godkendt til behandling i USA.

Der er tale om lægemidlet Remdesivir, som amerikanske coronapatienter nu kan modtage - hvis de bliver indlagt på hospitalet - efter lægemidlet torsdag er blevet godkendt af det amerikanske FDA.

Det skriver firmaet Gilead Sciences, der står bag lægemidlet, i en pressemeddelelse.

Remdesivir er nu godkendt til brug blandt indlagte patienter med corona i USA. Foto: POOL/Ritzau Scanpix
Remdesivir er nu godkendt til brug blandt indlagte patienter med corona i USA. Foto: POOL/Ritzau Scanpix
 

Lægemidlet vil nu være tilgængeligt på amerikanske hospitaler. Det har tidligere været godkendt til 'brug i nødsituationer'.

Remdesivir modvirker ifølge Gilead replikation af coronavirussen i kroppen, og lægemidlet kan derfor forkorte sygdomsforløbet for coronapatienter.

Firmaet meddelte i starten af oktober i et åbent brev, at deres resultater viste, at de første indlagte patienter, der modtog Remdesivir, kom sig fem dage hurtigere i gennemsnit, end patienter, der ikke modtog lægemidlet.

Remdesivir skulle angiveligt samtidig modvirke, at patienter når de sværere stadier i deres coronaforløb og derved være afhængige af ekstra ilttilførsel.

Den amerikanske præsident Donald Trump modtog lægemidlet i sin behandling af corona.

Lægemidlet Remdesivir er betinget godkendt til behandling af patienter med covid-19. Arkivfoto Samfund Dansk overlæge trodser WHO: Vil fortsat bruge omdiskuteret lægemiddel

Omdiskuteret lægemiddel
Remdesivir er i EU og Danmark godkendt til 'compassionate use' - altså med særlig udleveringstilladelse. 

Lægemidlet har tidligere været omdiskuteret efter et studie fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) viste, at midlet ikke havde nogen effekt på patienters chance for overlevelse.

- Som det ser ud nu, så tror jeg ikke, at vi vil ændre på vores behandlingsretningslinjer og den måde, vi bruger stoffet på, fordi der er en fornemmelse af, at det virker, udtalte Jens Lundgren, der er professor og overlæge i infektionsmedicin på Rigshospitalet, til Ritzau om lægemidlet dengang.

Siden foråret har det været kendt, at Remdesivir kunne have en effekt på at gøre coronapatienter raske på kortere tid. Det pegede et studie, som Danmark deltog i, ifølge Ritzau i foråret på. Det nyeste studie fra WHO viste det modsatte.

- Det studie, vi selv var med til at lave, viste, at effekten af behandlingen var ret smal. Det kommer altså meget an på, hvem man giver det til, sagde Jens Lundgren yderligere til Ritzau.

Lægemidlet Remdesivir har vist sig effektivt i kampen mod corona, hvor medikamentet har fået kadeau for at redde tusindvis af menneskeliv. Foto: Ritzau Scanpix Samfund Coronamiddel under mistanke for farlige bivirkninger

129 kommentarer
Vis kommentarer