Coronadødstal stiger i Storbritannien

Storbritannien har 861 coronadødsfald på et døgn, præcis 100 mere end døgnet inden, siger NHS ifølge Reuters

Kunder står i kø med afstand til hinanden udenfor et Tesco-supermarked i London-bydelen Kensington torsdag. Foto: Hannah Mckay/Reuters
Kunder står i kø med afstand til hinanden udenfor et Tesco-supermarked i London-bydelen Kensington torsdag. Foto: Hannah Mckay/Reuters
Følg Samfund

861 mennesker, der var smittet med coronavirus, er døde i løbet af det seneste døgn på hospitaler i Storbritannien. Det er en stigning i forhold til døgnet inden, hvor der var 761 coronadødsfald.

Det oplyser sundhedsvæsenet, NHS, torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Nogle steder er antallet af nye smittetilfælde i stigning, og derfor forlænger den britiske regering nu de corona-tiltag, der er sat i værk i landet, med mindst tre uger.

Det meddeler udenrigsminister Dominic Raab ifølge tv-stationen BBC.

- Vi har stadig ikke tallene for smitten dernede, hvor vi gerne vil have dem, siger Raab, der ud over at være udenrigsminister også vikarierer for den sygemeldte premierminister, Boris Johnson.

Derfor vil der stadig være en del restriktioner, der er i kraft. De gælder, indtil der blandt andet er sikkerhed for, at hospitalsvæsnet ikke overbelastes, og indtil der sker fald i antallet af døde, siger Raab ifølge BBC.

De 861 coronadødsfald, myndighederne melder om torsdag, er den største daglige stigning i de seneste fem dage.

Tallet omfatter kun patienter, der var indlagt på et af de britiske hospitaler.

Dermed er i alt 13.729 mennesker med bekræftet coronasmitte døde på hospitalerne i Storbritannien, siden virusset brød ud i landet tidligere på året.

Alene i England er der i det seneste døgn registreret 740 dødsfald blandt patienter smittet med coronavirus.

De 740 dødsofre i England var i alderen 45 til 93 år. 40 af dem havde så vidt vides ingen sygdomme eller helbredsproblemer i forvejen, meddeler NHS.

Det samlede antal coronadødsfald for hele Storbritannien inkluderer coronadødsfald i Skotland, Nordirland og Wales i det seneste døgn.

Det britiske sundhedsministerium oplyser, at over 327.000 mennesker er blevet testet for coronavirus. Af dem er lidt over 103.000 testet negative, mens resten - godt 224.000 - var smittet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+