Coronaekspert: Vi står over for et andet problem

Mange danskere er i øjeblikket i isolation, og det kan skabe problemer for samfundet, vurderer professor

Det kan blive et problem, hvis folk ikke kan tage på arbejde, fordi de er i isolation. Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Det kan blive et problem, hvis folk ikke kan tage på arbejde, fordi de er i isolation. Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Den smitsomme omikronvariant har givet rekordhøje smittetal herhjemme.

Selvom de høje smittetal ikke har ledt til en stigning af indlagte patienter på intensiv, så står samfundet over for et andet problem. Nemlig at flere tusinde danskere skal i isolation og derfor ikke kan møde på arbejde.

Det fortæller professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet Hans Jørgen Kolmos til TV 2.

- Der skal være folk til at gå på arbejde for at passe vores børn og ældre, i sundhedsvæsenet og i erhvervslivet generelt. Når så mange mennesker hver dag testes positive og skal i isolation, er det noget, man kommer til at mærke ude i samfundet, siger Hans Jørn Kolmos til TV 2.

Derfor mener Hans Jørn Kolmos ikke, at det er tid til at lempe på restriktioner, da det kan lede til øget smitte i samfundet, og dermed gøre problemet værre. Professoren understreger, at isolation stadig er et vigtigt redskab til at bekæmpe coronasmitten.

Tirsdag blev der endnu en gang sat smitterekord i Danmark med 33.493 nye coronatilfælde. Der er i øjeblikket 810 personer indlagt, der er smittet med corona. Heraf ligger 49 patienter på intensiv.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Bliv opdateret på de danske smitte- og vaccinetal.

Bliv opdateret på de danske coronatal.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+