Coronaeksplosion: Trump taler med Kinas præsident

Efter ugers skærmydsler om coronavirus beder Kinas præsident, Xi Jinping, nu Trump om at samarbejde

De seneste uger har tonen mellem Kina og USA været præget af uenighed om coronavirussens oprindelse og alt andet end venlighed.

Men fredag meddeler præsident Donald Trump på Twitter, at han har talt med den kinesiske præsident:

'Har lige færdiggjort en virkelig god samtale med præsident Xi af Kina. Vi har diskuteret vigtige detaljer omkring coronavirus, der hærger store del af vores planet. Kina har været igennem meget, og landet har udviklet en stærk forståelse af virussen. Vi samarbejder tæt. Stor respekt,' skriver han på det sociale medie.

Den kinesiske Xi Jinping siger på stats-tv, at USA skal til at gøre en indsats for at forbedre forholdet, og at man står ved en skillevej.

Kinas præsident siger dog også, at landet er klar til at støtte USA i forsøget på at holde virussen nede.

Trump har tidligere insisteret på at kalde coronavirus for et 'kinesisk virus' og kritiseret Kinas gennemsigtighed om coronakrisen. Men han understreger nu, at han ønsker at samarbejde.

Fredag har USA passeret Kina i antal bekræftede smittetilfælde. USA er således oppe på 85.991, mens Kina er på 81.782 ifølge tal fra Johns Hopkins University, der følger coronaudviklingen tæt verden over.

Allerede torsdag havde USA flere smittede, end Kina havde 23 dage efter at landet havde passeret 100 smittede, fremgår det af tallene, som er visualiseret i nedenstående tabel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mens amerikanske læger kæmper på blandt andet Brooklyn Hospital Center, kan den amerikanske befolkning konstatere, at de dog tilsyneladende har en særdeles optimistisk præsident. I nat kundgjorde han - ligeledes på Twitter:

'Verden er i krig med en skjult fjende. Vi vil vinde.'

Brooklyn Hospital Center er de seneste dage blevet fremhævet verden over, fordi folk står i kø uden for det overbelagte hospital for at blive tjekket for coronavirus.

Ifølge en reportage i New York Times har hospitalet nu konstateret smitte hos 800 personer. Flere af dem er blevet undersøgt i et 'walk-in'-telt. Hospitalet har licens til at behandle 464 patienter. Men normalt er der kun personale nok til 250-300 patienter.

Folk venter på at komme ind på Elmhurst Hospital Center for at blive testet for coronavirus. Hospitalet kæmper lige nu med overbelægning. Foto: Stefan Jeremiah/Reuters/TPX Images of the Day/Ritzau Scanpix Samfund Amerikansk corona-eksplosion: Rammer milepæl

LIVE