Coronakrise: Mette F. vil hjælpe virksomheder

Statsministeren har netop præsenteret tre spor til hjælp for at dæmme op for de økonomiske konsekvenser i forbindelse med coronavirussen

Erhvervslivet skal have en økonomisk indsprøjtning i forbindelse med coronavirussen, lover Mette Frederiksen på pressemøde. Foto: Liselotte Sabrie/Ritzau Scanpix.
Erhvervslivet skal have en økonomisk indsprøjtning i forbindelse med coronavirussen, lover Mette Frederiksen på pressemøde. Foto: Liselotte Sabrie/Ritzau Scanpix.

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil hjælpe og kompensere erhvervslivet, der allerede nu gisper efter vejret, fordi coronavirussen buldrer hen over kloden.

- På baggrund af de samtaler vi har haft med erhvervslivet i løbet af weekenden og i dag, går vi videre som regering ad tre spor, fortalte Mette Frederiksen, der kalder situationen 'alvorlig'.

- Nogle brancher bliver mere påvirket end andre. Lige nu er det især turisme, rejsebranchen og oplevelsesindustrien. Det bevæger sig så hurtigt, at de berørte brancher betaler regningen allerede nu. Det kan vi se ret voldsomt.

- Her indgår vi tæt samarbejde med erhvervslivet for at finde løsninger - det kan være løsninger i forhold til moms og skat.

Kompensation
Et andet spor, der bliver kigget på fra politisk side, er likviditet.

- En række virksomheder vil ret hurtigt opleve, at der ikke er penge nok. Hvis f.eks. mange medarbejdere skal sendes hjem i karantæne, sagde statsministeren, der lovede, at de 'ansvarlige ministre i løbet af kort tid vil præsentere initiativer'.

Tredje spor handler om kompensation på baggrunden af regeringens opfordring til at aflyse arrangementer med flere end 1000 mennesker.

- Nogle kommer i klemme her. Der arbejdes på model for kompensation, lød det fra statsministeren.