Coronapressemøde: - Elever og studerende sendes hjem nu

Statsminister Mette Frederiksen (S) holder pressemøde om coronavirussens udvikling

Blandt andet skoler og institutioner lukkes ned i to uger - og mange flere opfordres af statsministeren til at gøre det samme. Hør mere her. Video: Ritzau Scanpix.
Følg Samfund

Følg også med i Ekstra Bladets live-dækning.

Alle elever og studerendes sendes hjem fra alle institutioner fra på fredag i to uger frem for at mindske spredning af coronavirus.

Sådan lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet.

Coronasituationen blev opjusteret til et nyt niveau onsdag. Verdenssundhedsorganisation (WHO) kaldte for første gang udbruddet for en pandemi, altså en slags global epidemi.

Virussen har i den grad også fået stor betydning for Danmark. Både i forhold til danskernes adfærd, institutioner der er lukket ned, rejse-usikkerhed og andre forhold, der har betydning for landets borgere.

Onsdag meldte regeringen ud, at de torsdag vil fremsætte et lovforslag om forsamlingsforbud. Der vil være tale om en hastelov, der kan blive gennemført på få dage.

Overblik: Det sagde Mette på det historiske pressemøde

Mette Frederiksen holdt med en række andre pressemøde klokken 20.30 11. marts 2020. Her blev Danmark mere eller mindre lukket ned. Få overblikket her:

Og tirsdag kom også strammere retningslinjer i forhold til brug af offentlig transport. Danskerne blev bedt om at undgå tog og busser i myldretiden, og landets transportselskaber er kommet med en række tiltag for at inddæmme smitten.

Statsminister Mette Frederiksen har også tidligere meldt ud, at alle arrangementer med mere end 1000 deltagere bør aflyses eller rykkes.

På globalt plan er der mere end 124.000 smittede, over 4500 dødsfald og over 66.000 raskmeldte.

Følg også med i Ekstra Bladets live-dækning.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind