Coronasmitte: Tomt rådshus på mandag

I Aarhus har corona bredt sig til flere kredse, og det betyder, at risikoen for smitte vokser. Nu sender Aarhus Kommune offentligt ansatte hjem

Fra på mandag vil rådhuset i Aarhus være mere eller mindre rømmet for medarbejdere, fortæller Niels Buch, pressechef i Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune.
Fra på mandag vil rådhuset i Aarhus være mere eller mindre rømmet for medarbejdere, fortæller Niels Buch, pressechef i Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune.

'Smittetrykket i Aarhus Kommune er steget kraftigt og hastigt den seneste uge – og det fortsætter desværre,' lyder starten på en besked, som Aarhus Kommunes kriseledelse har lagt ud på intranettet i Borgmesterens Afdeling. 

Af beskeden fremgår det, at kriseledelsen nu iværksætter en række tiltag for at 'bremse og få smittespredningen under kontrol'.

Det betyder blandt andet, at en lang række offentlige ansatte sendes hjem.

- Vi begyndte allerede at sende folk hjem fredag eftermiddag, fortæller Niels Buch Johannsen, pressechef i Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune.

- Det drejer sig om en stor del af de offentligt ansatte i administrative jobs, som ikke har borger- eller virksomhedskontakt, siger han.

Han kan dog ikke sige præcis, hvor mange ansatte det drejer sig om.

- Men jeg gætter på, at for eksempel Rådhuset vil være halvtomt på mandag, siger han.

I Aarhus opfordres borgerne til at bruge mundbind, og de næste 14 dage er mundbindet et krav, når man bruger den kollektive trafik i kommunen.

1 af 4  Jacob Nykvist og Nicklas Vinther. - Det er ærgerligt. Men man er ikke urolig endnu. Og det er helt fair, at man skal have mundbind på i offentlig transport, siger Jacob Nykvist på 23 år. Foto: Anders Brohus
2 af 4  - Man er begyndt at slække på det. Nu har det varet længe nok - og det er varmt. Det er jo gået godt indtil nu? Men tallene viser bare det stik modsatte. Så vi er allesammen nødt til at tage nogle forbehold. Hellere det, end at smitten for alvor får fat, siger Kirsten Erhardi på 52 år.
3 af 4  Mads Ellegaard og datteren Mille. - Vi har valgt at tage mundbind på nu her, fordi vi både ønsker at beskytte os selv og andre. I den her situation, hvor tallene igen blusser op - særligt i Aarhus - så synes jeg egentlig, at det er o.k., at man tænker sig om en ekstra gang, siger Mads Ellegaard på 50 år.
4 af 4  Jakob Hjorth Pedersen og Sebastian Skougaard. - Efter en periode med en nedadgående kurve tager man jo nok lidt færre forbehold. Det er klart. Men nu kan man godt se, at det virkelig er blusset op igen, siger Sebastian Skougaard på 21 år. Foto: Anders Brohus

14 dage hjemme

Af kommunens besked på intranettet fremgår det, at hjemsendelse af medarbejdere i første omgang vil gælde de næste 14 dage.

- Vi har heldigvis god erfaring med hjemsendelse fra foråret, så vores medarbejdere er klædt på til at løse deres opgaver via digitale løsninger derhjemme, lyder det fortøstningsfuldt fra pressechef  Niels Buch Johannsen.

10 bud til Aarhus

På baggrund af anbefalinger fra Statens Serum Institut, Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed har Regeringen udarbejdet 10 tiltag, som skal bremse spredningen af coronasmitte i Aarhus Kommune.

1. Krav om mundbind i den kollektive trafik.

2. Opfordring til at undgå offentlig transport.

3. Opfordring til hjemmearbejde i videst muligt omfang.

4. Anbefaling om at begrænse trængslen i detailhandlen og skærpe andre smitteforebyggende tiltag i forbindelse med indkøb.

5. Øget opmærksomhed på at holde den anbefalede afstand i det offentlige rum, i restaurations- og forlystelsesbranchen og i kulturlivet.

6. Opfordring til at følge Sundhedsstyrelsen gode råd for private fester, som er de klassiske anbefalinger om afstand, at samles udendørs og holde god håndhygiejne.

7. Anbefaling om, at fysisk fremmøde i gymnasier og på andre ungdomsuddannelser udskydes i 14 dage.

8. Anbefaling om, at ruskurser og andre arrangementer, som ligger forud for egentlig studiestart på de videregående uddannelser, aflyses eller udskydes.

9. Opfordring til, at flest mulige aktiviteter foregår udendørs.

10. Massiv informationsindsats målrettet borgerne i Aarhus.

Tiltagene træder i kraft med det samme og varer foreløbig 14 dage.

73 kommentarer
Vis kommentarer