Coronavirus: Fire indlagt på intensiv med coronavirus

Som følge af coronavirus er fire danskere indlagt på intensiv afdeling

Sundhedsminister Magnus Heunicke gav fredag aften en opdatering på tallene for antal smittede og indlagte med coronavirus. Video: Anthon Unger

Følg Ekstra Bladets livedækning her

På et pressemøde fredag i Sundheds- og Ældreministeriet kom det frem, at fire danskere er indlagt på intensiv afdeling. Desuden er 23 danskere yderligere indlagt på hospitalet som følge af coronavirus.

To er i kritisk tilstand.

I alt er 801 danskere smittet med virussen.

Regeringen vil samtidig stoppe hamstring af medicin, fremlagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S):

- Onlinevirksomheder har meldt ind om decideret hamstring. Derfor vil man fremover kun kunne købe én pakke håndkøbsmedicin per aktiv stof, siger han.

Regulering
Til stede var Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, formand for Danske Regioner Stephanie Lose, direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Brostrøm uddybede, at man vil 'regulere' ambulant aktivitet.

- Man kan aflyse telefonkontakt til patienter og udlægge ambulant behandling til praktiserende læger i en periode.

- Vi hører fra den almene praksis, at de får mere kapacitet nu, fordi vi undersøger folk for coronavirus i andre steder, siger Søren Brostrøm.

Har fortalt videre, at myndighederne nu kommunikerer på otte sprog om initiativerne mod corona-virus. Heriblandt farsi, arabisk, tysk og polsk.

Aflyste operationer
Det er uvist, hvor mange der vil få aflyst operationer som følge af corona-virus, siger formand for Danske Regioner Stephanie Lose.

- Man vil begynde at aflyse i næste uge. Det vil stige i takt med, at man skal have frigjort kapacitet.

- Det vil være en vurdering på den enkelte sygehusenhed, hvor mange operationer der må aflyses for at frigøre personale og fysisk plads til danskere, der er smittede, Stephanie Lose.