Coronavirus: Hele Italien lukker ned

Mandag aften har Italien valgt at gøre de strikse coronaregler fra Lombardiet gældende i hele landet

Lone Simonsen, som er professor med ekspertise i pandemier, fortæller om spredning og inddæmning af smitte. Foto: Anthon Unger, Ritzau/Scanpix, AP / Producer: Lasse Brøndal

De strikse regler, som allerede gør sig gældende i Lombardiet, er nu udvidet til hele landet.

Det skriver Italiens to største aviser Corriera Della Serra og La Repubblica.

Nedlukningen får betydning for landets 60 millioner indbyggere og betyder blandt andet, at man skal bevise, at man har en relevant grundlag til at bevæge sig mellem regionerne i landet, og at man ikke har nogen sygdomstegn.

Slut med bryllup og begravelse
Derudover er offentlige forsamlinger blevet gjort forbudt heriblandt lukkes biografer, teatre, fitnesscentre, barer og diskoteker, mens alle bryllupper og begravelser aflyses.

Tidligere mandag blev alle offentlige sportsaktiviteter samt Serie A ligeledes aflyst frem til 3. april.

Alle skoler og universiteter holdes lukket også lukket frem til 3. april.

Bliv hjemme
Det er Italiens præsident Giuseppe Conte, der har taget det drastiske skridt at lukke ned i landet.

Han gør det ifølge Reuters for at mindske udbredelsen af coronavirus og sikre, at der er færrest mulig af landets svage borgere, der bliver smittet.

Efter nedlukningen opfordrer han nu folk til at blive hjemme.

Ifølge Johns Hopkins Universitys kortlægning over coronavirussen, har Italien i alt 9172 smittetilfælde, 463 dødsfald og 724 er blevet meldt raske.

Ifølge La Repubblica fordeler de dødes alder sig således: En procent er mellem 50 til 59 år; 10 procent fra 60 til 69 år; 31 procent er 70 til 79 år; 44 procent er 80 til 89 år; 14 procent er over 90 år.