Coronavirus presset i bakgear: Kontakttal er på 0,8

For anden uge i træk er kontakttallet under en, hvilket vil sige, at smitten ikke er i vækst

Coronavirus presset i bakgear: Kontakttal er på 0,8

Få dagens vaccinetal her.

Smitten med coronavirus går i øjeblikket den rigtige vej i Danmark.

Kontakttallet for coronapandemien er på 0,8. Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Tallet var det samme i sidste uge.

- God sæsoneffekt og vacciner kan igen ses på kontakttallet. Det er beregnet til 0,8. Genåbningen går som planlagt, skriver han på Twitter.

Når kontakttallet - også kendt som smittetrykket - er på 0,8, vil det sige, at ti smittede i gennemsnit smitter otte andre.

Kontakttallet - også kendt som smittetrykket - bruges af myndighederne som et blandt flere pejlemærker til at se, hvordan coronapandemien udvikler sig i samfundet.

Tallet er bagudskuende, fordi det udregnes ved at se på smittetilfælde, der har fundet sted - helt præcist er det beregnet ud fra smittesituationen for halvanden uge siden.

Ud over kontakttal kigger myndighederne blandt andet på antallet af smittede i de daglige opgørelser og antallet af nye patienter med coronavirus på hospitalerne.

Smittetallene og indlæggelser har været kraftigt faldende på det seneste.

Mandag blev der registreret 237 smittetilfælde, hvilket er det laveste siden september sidste år.

Samtidig er antallet af indlæggelser faldet til omkring 100, hvilket heller ikke er set lavere siden september sidste år.