Coronavirus: Syv patienter og 14 ansatte smittet på sengeafsnit i Vejle

Sygehus Lillebælt i Vejle har efter smitteudbruddet kontaktet samtlige 120 patienter, der har været i kontakt med afdelingen i perioden fra 3. til 12. maj

Arkivfoto: Ernst van Norde
Arkivfoto: Ernst van Norde

Urinvejskirurgisk afdeling på Sygehus Lillebælt i Vejle er blevet ramt af et udbrud af corona-smitte blandt patienter og sygehusansatte.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Syv patienter er konstateret smittet, mens 14 sygehusansatte også er testet positive for covid-19.

Nu vil regionen nu drøfte, hvordan og om der skal ændres praksis i forhold til sårbare patienter.

I første omgang var det to personer i behandling på Urinvejskirurgi på Sygehus Lillebælt, der blev konstateret smittet. Opsporingen har efterfølgende vist, at 14 ansatte og syv patienter yderligere er smittet. En af de ansatte er blev índlagt, mens resten er sendt i hjemmekarantæne.

Afdelingen er nu lukket.

- Vi ved ikke, hvordan smitten er kommet ind på sygehuset, og det kan være svært at klarlægge entydigt. Vi kan konstatere, at vi har overholdt de retningslinjer, der er, ved at teste patienterne forud for indlæggelse. De tests har været negative, og det samme har flere af de nu positiv-testede medarbejdere ved deres første test. Det viser, hvor drilsk en sygdom det er, vi har med at gøre, når personer kan smitte uden at være testet positive, siger Mads Koch Hansen, lægelige direktør på Sygehus Lillebælt.

Man forventer, at Urinvejskirurgisk Afdeling på Sygehus Lillebælt i Vejle kan genåbne 20. maj efter en særrengøring af sengeafsnittet.