Cuba vil benåde 3500 fanger under pavebesøg

Tre paver har gennem tiden besøgt Cuba. Hver gang har landet valgt at løslade et større antal fanger.

I forbindelse med et kommende besøg fra pave Frans har Cuba besluttet at benåde 3522 fanger.

Dermed gentager den caribiske østat en gestus, som også blev praktiseret i forbindelse med besøg fra to tidligere paver, Benedikt XVI i 2012 og Johannes Paul II i 1998.

- I forbindelse med hans hellighed pave Frans' besøg har regeringen besluttet at benåde 3522 fanger, skriver den statslige avis Granma ifølge nyhedsbureauet NTB.

Antallet er det største, som er blevet benådet på én gang siden revolutionen i 1959.

De fanger, der har udsigt til frihed, er ifølge avisen udvalgt på baggrund af hvilken straf, de er idømt, hvor lang tid de har tilbragt i fængsel, opførsel samt hensyn til sundhed.

Der er ikke umiddelbart oplysninger om, hvorvidt de heldige også tæller personer, der betegnes som politiske fanger.

Pave Frans besøger Cuba 19.-22. september og er den tredje pave til at besøge landet. Under sit besøg skal han møde kommunistregimets præsident, Raul Castro. De to mødtes også i maj i år i Vatikanet.

Dengang takkede Castro paven for at have bidraget til forhandlinger mellem USA og Cuba og sagde efter mødet, at han nu overvejer at blive katolik.

- Hvis paven fortsætter på denne måde, vil jeg vende tilbage til den katolske kirke. Når han kommer til Cuba i september, lover jeg at møde op til alle hans messer, og det gør jeg med glæde, sagde præsidenten.