Annonce:
Annonce:

Cult-direktør følte sig forfulgt af Skat - får skattesmæk

El-regning i jysk sommerhus og mobilsnak afslører luksushippies lange ophold i Danmark, fastslår Højesteret

Annonce:
Følg Samfund

En af Danmarks kendte iværksættere og direktører har nydt livet i et sommerhus i Egå i langt større omfang, end han har villet indrømme - og derfor står han nu til et skattesmæk i millionklassen.

I en dom forleden har Højesteret dømt Brian Sørensen, skaberen af alkohol- og energiproducenten Cult, til at anerkende, at den skattepligtige indkomst skal forhøjes med i alt cirka 9,5 millioner kroner for indkomstårene 2007, 2008 og 2009.

På papiret var Brian Sørensen flyttet til Storbritannien og havde forladt Danmark, hvor han ellers var direktør i fem selskaber og desuden havde bestyrelsesposter.

Flytningen skete i begyndelsen af 2006. Men efter nogle måneder købte han et sommerhus i Egå ved Aarhus for 5,9 millioner kroner.

Overfor myndighederne har han hævdet, at han næsten ikke arbejdede i Danmark, og han derfor ikke er skattepligtig.

Annonce:

Faktisk blev det blot til seks, 14 og 11 arbejdsrelaterede dage i Danmark i de tre år. Og sommerhuset blev kun brugt til ferier, har han påstået.

Langt af meste af tiden tilbragte han i Storbritannien, på Ibiza, i Miami i USA og andre steder, har Brian Sørensen, der har beskrevet sig som luksushippie, fortalt.

Imidlertid ligger det jyske sommerhus få kilometer fra det sted, hvor et af hans selskaber har hjemsted.

Desuden har Skat undret sig over et højt elforbrug i sommerhuset. Dette har Cult-direktøren forsøgt at forklare med, at de tre år var meget kolde, hvilket dog ikke rimer med Skats opfattelse af vejret.

Mens han officielt boede i London og Leeds, kørte han flittigt i blandt andet en Range Rover Sport og en Audi Q7, som var indregistreret i Danmark.

Mobiltelefonen peger også på en ret stærk tilknytning til Danmark. Over halvdelen af 26.240 kald på telefonen er foretaget i Danmark, har Skat påpeget.

Annonce:

Desuden har Skat ikke megen fidus til lejligheden i Leeds. Den udlejes af en person, der er kendt for at skaffe virksomheder fiktiv tilknytning til England.

Sagen har været behandlet ved flere instanser. Først fik han medhold i Landsskatteretten. Men ved de rigtige domstole er det gået anderledes.

Undervejs har Brian Sørensen følt sig forfulgt og kriminaliseret af Skat, ligesom hans retsfølelse er blevet krænket, fremgår det af Højesterets dom.

Netop den uretfærdige behandling er årsag til, at han undlod at fremlægge kontoudtog, har han forklaret.

Tilbage står, at først Østre Landsret og nu også Højesteret har stemplet ham som utroværdig.

Han har "opholdt sig i Danmark i et væsentligt større omfang end forklaret", skriver de fem dommere i Højesteret.

På grund af nederlaget skal Brian Sørensen betale Skatteministeriets sagsomkostninger på en kvart million kroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: