Cykelhandlers Facebook-opslag gik amok: Nu får Victor masser af legetøj

På få timer fik et opslag med femårige Victor 33.668 likes, som nu skal omsættes til lommepenge, der skal bruges på legetøj - men også et velgørenhedsshow får del i succesen

Femårige Victor kan købe ind for tusindvis af kroner i Fætter BR, efter hans far delte et opslag på Facebook. (Foto: Facebook)
Femårige Victor kan købe ind for tusindvis af kroner i Fætter BR, efter hans far delte et opslag på Facebook. (Foto: Facebook)

Det kan godt være, at Allan Hamurkesen har været på arbejde for at tjene penge denne lørdag. Alligevel bliver det det en dyr dag for ham.

For han havde næppe forudset konsekvenserne ved det opslag, han lagde på Facebook lørdag formiddag.

Her skrev Allan, der ejer cykelforretningen A-H Cykler på Vesterbro, at han havde taget sin femårige søn Victor med på arbejde. Ved at like billedet af Victor, der står midt i et tårn af cykeldæk, gav man Victor 1 kr., som han kunne bruge på legetøj i Fætter BR.

Victor er taget med far på job.Hjælp ham med at få lomme penge.For hver like han får fra kl. 10.30 til kl 14 giver faren 1 kr til fætter BrSå del del del

Posted by A-H Cykler on 17. oktober 2015

Da Ekstra Bladet først kontakter Allan Hamurkesen lidt efter kl. 13, bønfalder han om, at vi først skriver artiklen efter kl. 14, så han ikke skal af med endnu flere penge.

Hans like-konkurrence har kørt mellem kl. 10.30 og kl. 14 og er stukket en hel del mere af end forventet. Resultatet kl. 14 lød på 33.668 likes, der dermed skal omsættes til 33.668 kr.

Donerer halvdelen til Knæk Cancer

Men i stedet for at bruge alle pengene på legetøj til Victor, har Allan Hamurkesen - i fællesskab med Victor - besluttet at donere halvdelen af beløbet til velgørenhed. Nærmere bestemt Knæk Cancer-showet, der kører på TV 2 i næste weekend.

- Han er kun fem år og forstår slet ikke, hvor mange penge 33.668 kr. er. Det eneste legetøj han egentlig ønsker sig er en Captain America-figur. Han har allerede én, men vil gerne have en mere, siger Allan Hamurkesen til Ekstra Bladet, mens han har besøg af et virvar af tv-folk i cykelforretningen, da vi ringer lidt efter kl. 14.

Allan Hamurkesen og hans medarbejdere i cykelbiksen blev meget overraskede, da det gik op for dem, hvor hurtigt opslaget med Victor inkasserede likes:

- Da vi lagde det op, tænkte vi, at det nok ville nå 2.000-3.000 likes. Men det gik virkelig stærkt, og siden kl. 12 har jeg gået og rystet, fordi jeg frygtede det ville nå op på 50.000-100.000 likes, siger han.

Legetøj til hospitalernes venteværelser

Selvom Victor altså må 'nøjes' med halvdelen af de  33.668 kr., er han meget glad for resultatet.

Sammen med sin far håber han, at de 16.834 kr. de vil donere til Knæk Cancer, kan gå til et helt bestemt sted:

- Vi talte om, at det kunne være fedt, hvis der kom noget nyt legetøj til venteværelserne på hospitalerne. Tit er det legetøj, som er ødelagt eller i stykker, og der kan købes rigtig meget nyt legetøj for vores beløb, siger Allan Hamurkesen.

Pengene er privat donation

Sidste år lavede cykelforretningen et lignende Facebook-opslag med Victor, hvor han blev lovet is, hvis cykelforretningens Facebook-gruppe nåede 100 likes. Det lykkedes med 110 likes, men denne gang er resultatet med de  33.668 kr. altså endnu mere overvældende.

Allan Hamurkesen understreger, at de 33.668 kr. kommer direkte fra hans egen lomme og intet har med cykelforretningen at gøre:

- Jeg har lige solgt min motorcykel, og de penge dækker 70 % af beløbet. Og så er det jo heldigvis snart lønningsdag, siger han lettet.

38 kommentarer
Vis kommentarer