Dårligt nyt til pendlere: Heller ingen toge onsdag

Banedanmark må endnu engang udskyde genåbningen af strækningen mellem Nyborg og Odense

Egentlig skulle pendlere, der kører på strækningen mellem Odense og Nyborg, i ro og mag kunne sætte sig ind på den vante plads i toget tirsdag, men pinsens sporarbejde viste sig at trække ud.

Derfor måtte Banedanmark i første omgang udskyde genåbningen til tirsdag klokken 15, hvorfor passagererne her var henvist til togbusser.

Den plan viste sig dog ikke at holde, hvorfor togene blev aflyst resten af tirsdagen.

Men de pendlere, der håbede på kun at tage rejsen gennem det fynske i et tog, kan godt pakke håbet væk igen.

Således meddeler Banedanmark i en pressemeddelelse, at der heller ikke kommer til at køre tog mellem Nyborg og Odense onsdag.

- Vi har gennemgået projektet og de endnu udestående arbejder, og vi må konstatere, at der er for stor usikkerhed i prognoserne, til at vi kan love passagertrafik mellem Nyborg og Odense i morgen onsdag, lyder det fra anlægsdirektør i Banedanmark Steen Neuchs Vedel.

- Da vi på nuværende tidspunkt ikke kan melde en sikker prognose ud til jernbaneselskaberne og passagererne, vælger vi at sige, at der ikke vil køre passagertrafik mellem Nyborg og Odense i morgen onsdag. Det beklager vi selvfølgelig dybt, siger han.

Flere ting mangler
Pendlere må derfor endnu engang væbne sig med tålmodighed og se frem til en længere rejsetid, når turen går med togbus fra Nyborg til Odense og retur.

- Vi har nogle udestående arbejder med stoppemaskinen mellem Ullerslev og Marslev, sporskifter, signaler, svejsninger og så mangler vi sikringsarbejder på Odense Station, forklarer anlægsdirektøren.

Forsinkelserne af sporarbejdet kommer dog ikke som nogen ny oplevelse for pendlerne. Således var der i forbindelse med sporarbejde i Kristi himmelfartsferien også problemer med sporarbejde, der skulle have været færdigt mandag, men som endte med at trække, så togtrafikken først blev genoptaget onsdag.

Ekstra Bladet har modtaget flere mails fra velmenende læsere, der gør opmærksom på, at tog i flertal hedder 'tog'. I 2012 indførte Sprognævnet dog muligheden for at benytte både 'tog' og 'toge' i flertal.

39 kommentarer
Vis kommentarer