Annonce:
Annonce:

Dagens overblik i flygtninge-krisen: Fik slik og klapsalver

Alt i mens tusindvis af flygtninge og migranter banker på Europas dør, diskuterer politikere fortsat om en løsning. Her får du overblik over flygtninge-situationen.

Annonce:
Følg Samfund

Endeløse klapsalver, uddeling af slik og vand, sang og tilråb mødte en stor gruppe flygtninge og migranter på togstationen i München lørdag eftermiddag.

En flok tyskere havde stillet sig op på stationen for at give de trætte mennesker på flugt en varm velkomst. Efter en krævende rejse fra hjemlandet gennem Serbien, Ungarn og Østrig kunne de endelig stå af i det land, som har været målet for mange.

Den varme velkomst kunne kun lade sig gøre på grund af en aftale mellem Østrig og Tyskland sent fredag aften.

Migranter koster Tyskland milliarder af euro

Annonce:

Tv-billederne med de først ankomne flygtninge står nu som et sjældent og tiltrængt lyspunkt i strømmen af ubehagelige billeder af desperate børn og voksne. For de seneste uger er billeder af kaotiske tilstande gået verden rundt og sendt et signal til EU’s ledere om, at de står over for en gigant udfordring, der kræver handling her og nu.

De sidste to dage har EU’s udenrigsministre holdt møde i Luxembourg for at diskutere flygtningesituationen og forsøge at komme tættere på en fælles strategi for, hvordan de estimeret 160.000 skal fordeles mellem medlemslandene.

Real Madrid donerer formue til flygtninge

Hen over weekenden har flere EU lande dog valgt at gå forrest og handle akut på krisen. Tyskland og Østrig har åbnet deres grænser for at dæmme op for det kaos, som har været i Ungarn se seneste uger.

De tyske myndigheder meldte i går ud, at de forventer, at op i mod 10.000 flygtning og migranter vil nå til Tyskland i løbet af lørdagen, og i nabolandet Østrig ankom folk på flugt i går i busser, tog og til fods.

Milliardær vil købe ø til flygtninge

Annonce:

Den finske statsminister Juha Sipilä tilsluttede sig i går også den humanitære linje, da han på finsk tv annoncerede, at han fra årsskiftet vil lade sit hus står til rådighed for asylansøgere. Han opfordrer samtidig finnerne til at følge sit eksempel:

- Jeg vil gerne bygge Finland om til et flerkulturelt Finland.

Finsk statsminister vil åbne sit hus for asylansøgere

Flest flygtninge
Og alt imens de tusindvis af menneskernes skæbner bliver diskuteret, slog EU's udenrigschef Federica Mogherini i går fast, at de menneskestrømme, der søger mod EU, er mennesker i nød, og at der skal handles nu for at håndtere krisen.

- Vi skal til at begynde at bruge de rigtige ord. Der er delvist tale om en migrationsbølge, men der er især tale om en flygtningebølge.

- Vi taler om en strøm af mennesker, der i disse uger især kommer fra Syrien, Afghanistan, Eritrea og Irak. Så vi taler ikke om et flertal af økonomiske migranter, men om flygtninge, som vi har en moralsk og juridisk pligt til at hjælpe, siger hun.

EU's udenrigschef: De fleste er flygtninge

Annonce:

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra integrationsminister Inger Støjberg(V) for at høre om hun mener, at Danmark bør foretage sig noget ekstraordinært for at afhjælpe flygtningesituationen, men fra hendes særlige rådgiver lød svaret:

- Det er ikke muligt at få en kommentar. Hun er optaget.

Migranter på vej fra Budapest til Wien til fods

Støjbergs partifælle udenrigsminister Kristian Jensen (V) sagde lørdag i forbindelse med mødet i Luxembourg, at EU godt kan håndtere den nuværende krise og de migranter og flygtninge, der allerede er ankommet.

- Men det er klart, at hvis de to millioner i Tyrkiet, hvis de fire millioner i Syriens nabolande, hvis de syv millioner internt fordrevne i Syrien, og hvis hele Nordafrika begynder at sætte sig i bevægelse, så har vi en menneskestrøm, som ingen lande kan håndtere, siger Kristian Jensen.

På tirsdag mødes EU-Kommissionen for diskutere flygtningekrisen i Europa.

Tyskland regner med op mod 10.000 migranter lørdag

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: