Dagens sødeste: Baby-aber bedste venner efter redning

Budi og Jemmi er bedste venner og tilbringer hver dag sammen. Deres start på livet har dog været noget mere dramatisk

Orangutang-ungen Budi har haft en hård start på livet. Den lille fyr tilbragte hele sit første år fanget i et lille bur beregnet til kyllinger, og Budis mad bestod udelukkende af kondenseret mælk.

Det stod faktisk så slemt til med lille Budi, at da International Animal Rescue kom ham til undsætning tilbage i december, kunne de dårligt røre hans krop uden, at han klynkede af smerte.

Heldigvis lykkedes det den 15 måneder gamle orangutang at komme sig forholdsvist hurtigt i hænderne på de professionelle dyrepassere på dyrecenteret, og i dag klatrer han rundt på egen hånd og bliver mere eventyrlysten for hver dag, der går.

Det er endda lykkedes ham at få en ven: Otte måneder gamle Jemmi, som ankom til dyrecentret tilbage i oktober efter at være blevet fundet stærkt forkommen i en kasse bundet på hænder og fødder.

Ingen af de to aber havde stiftet bekendtskab med en artsfælle tidligere - foruden deres respektive mødre. Her kan du se de to abers første møde:

I dag er Budi og Jemmi uadskillelige.

De tilbringer hver eneste dag sammen, hvor de klatrer rundt og leger med hinanden. Ifølge dyrecenteret bliver Budi endda nærmest grædefærdig, hvis han bliver anbragt i centerets 'legerum' alene. Han helmer ikke, før Jemmi også er der, lyder det.

Bestanden af orangutanger har hårdt brug for hjælp, melder International Union for Conservation of Nature. Arten er udryddelsestruet på grund af blandt andet rydning af skove og stigende handel med aber som kæledyr på det sorte marked.

Heldigvis blev Budi og Jemmi reddet i tide, og de kan nu se frem til en sikker og tryg 'opvækst'.

Du kan møde de nuttede baby-aber i klippet over artiklen.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere